دوره 5، شماره 3 - ( 7-1393 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 133-146 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، یاسوج، ایران
چکیده:   (3912 مشاهده)
در نظام‌های کشت بدون خاک، نسبت نیتروژن کاربردی در محلول‌های غذایی یکی از عوامل مهم در تولید گل ورد به شمار می‎آید. به‌منظور بررسی نسبت‌های منابع مختلف نیتروژن کاربردی برغلظت عناصر معدنی و عمرگل‌جایی گل ورد، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با هفت نسبت‌ مختلف اوره: آمونیوم: نیترات (0:100:0، 50:50:0، 0:0:100، 50:0:50، 50:25:25، 70:15:15 و 100:0:0)، با سه تکرار و دو مشاهده در هر تکرار در یک گلخانه تجاری پرورش گل ورد در شهر یاسوج انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش آمونیوم و اوره در محلول غذایی، غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم به‌شدت کاهش یافت. کمترین غلظت کلسیم در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی حاوی نسبت 0:100:0 اوره: آمونیوم: نیترات مشاهده گردید. با افزایش نسبت نیترات در محلول غذایی، غلظت نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلسیم افزایش یافت. غلظت آهن، روی و مس با افزایش میزان اوره و آمونیوم در محلول‌های غذایی کاهش شدیدی را نشان داد؛ ولی با افزایش نسبت نیترات در محلول غذایی افزایش یافت. هم‌چنین، با افزایش میزان اوره در محلول غذایی، عمر گل‌جایی کاهش یافت. به‌طوری‌که کمترین عمر گل‌جایی در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی حاوی 100% اوره به مقدار 1/11 روز مشاهده گردید. بیشترین عمر گل‌جایی در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی حاوی نسبت 50:25:25 اوره: آمونیوم: نیترات به مقدار 6/17 روز مشاهده گردید. به‌طورکلی، نتایج این پژوهش نشان داد که نسبت 70:15:15 و 50:25:25 اوره: آمونیوم: نیترات جهت بهبود کمیت و کیفیت گل ورد در نظام کشت بدون خاک مناسب می‎باشد.
متن کامل [PDF 226 kb]   (2439 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۸