دوره 8، شماره 3 - ( 9-1396 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 27-40 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaverdinejad V, Shabanian M, Besharat S, Hasani A. Determination of crop water requirement, crop coefficient and water use efficiency of greenhouse-grown cucumber and tomato (Case study: Urmia region) . ejgcst. 2017; 8 (3) :27-40
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-633-fa.html
رضاوردی نژاد وحید، شبانیان اصل مریم، بشارت سینا، حسنی عباس. تعیین نیاز آبی، ضریب گیاهی و کارایی مصرف آب محصولات خیار و گوجه فرنگی در شرایط گلخانه (مطالعه موردی: منطقه ارومیه). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (3) :27-40

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-633-fa.html


استادیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
چکیده:   (48 مشاهده)
به منظور تعیین تبخیر- تعرق، ضرایب گیاهی و کارایی مصرف آب گوجه­فرنگی و خیار، مطالعه­ای به مدت شش ماه در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ارومیه انجام گردید. تبخیر- تعرق گوجه­فرنگی، خیار و گیاه مرجع چمن به‏صورت روزانه بر اساس روش لایسیمتری اندازه­گیری گردید. بر اساس نتایج، تبخیر- تعرق خیار طی 130 روز دوره رشد، 4/272 میلی‏متر و گوجه‏فرنگی طی180 روز دوره رشد، 6/358 میلی‏متر به دست آمد. بر اساس تبخیر- تعرق مرجع، متوسط ضریب گیاهی مراحل ابتدایی، توسعه، میانی و انتهایی برای گوجه‏فرنگی به‏ترتیب 2/0، 65/0، 29/1 و 0/1 و برای خیار به‏ترتیب 19/0، 64/0، 99/0 و 81/0 محاسبه گردید. به منظور بررسی اثر کم‏آبی بر عملکرد و کارایی مصرف آب، علاوه بر تیمار آبیاری کامل، دو سطح کم‏آبیاری شامل 80 و 90 درصد آبیاری کامل در نظر گرفته شد. حداکثر عملکرد گوجه­فرنگی و خیار تحت آبیاری کامل به­ترتیب 3/197 و 6/144 تن بر هکتار به­دست آمد. بهره­وری آب مصرفی گوجه‏فرنگی و خیار تحت آبیاری کامل به‌ترتیب 04/55 و 1/53 کیلوگرم بر متر مکعب محاسبه گردید. اعمال کم‏آبیاری در هر دو محصول باعث کاهش کارایی مصرف آب و عملکرد محصول گردید. کارایی مصرف آب گوجه­فرنگی و خیار در تیمار 80 درصد آبیاری کامل به­ترتیب 7/43 و 2/36 کیلوگرم بر متر مکعب به­دست آمد که نسبت به تیمار آبیاری کامل به­ترتیب 20 و 31 درصد کاهش نشان داد.
متن کامل [PDF 496 kb]   (16 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت مصرف آب
دریافت: ۱۳۹۲/۱۰/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف