دوره 1، شماره 1 - ( 3-1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 41-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (23053 مشاهده)

  برای بررسی تأثیر نسبت نیترات به آمونیوم و pH محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات، نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل بخش هوایی اسفناج آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با دو فاکتور شامل pH محلول غذایی در سه سطح 5/4، 5/6 و 8 و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی در پنج سطح 100:0، 75:25، 50:50، 25:75 و 0:100 با چهار تکرار به صورت هیدروپونیک انجام شد. نتایج نشان داد که اثر pH محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات و نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی بخش هوایی اسفناج معنی­دار بود ولی بر غلظت نیتروژن کل بخش هوایی معنی­دار نبود. با افزایش pH محلول غذایی از 5/4 به 8، غلظت فسفر و نیترات بخش هوایی به طور معنی­داری کاهش یافت، در حالی که نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل بخش هوایی اسفناج تغییر معنی­داری نکرد. با افزایش آمونیوم محلول غذایی ، غلظت نیترات بخش هوایی اسفناج به طور معنی­داری کاهش یافت، در حالی که غلظت فسفر و نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل اسفناج به طور معنی­داری افزایش ­یافت. تأثیر شکل نیتروژن محلول غذایی بر غلظت و مقدار فسفر، نیترات و نیتروژن کل اسفناج به pH محلول غذایی بستگی داشت. بیشترین غلظت فسفر در نسبت نیترات به آمونیوم 0:100 و pH برابر 8 بود. بیشترین غلظت نیترات در نسبت نیترات به آمونیوم 100:0 و 8= pH بوده، در حالی که بیشترین غلظت نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل اسفناج در نسبت نیترات به آمونیوم 25:75 و pH برابر 5/6 مشاهده گردید.

 

 

متن کامل [PDF 357 kb]   (4013 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۵/۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶