دوره 1، شماره 1 - ( 3-1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 1-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (41312 مشاهده)

   در این تحقیق که به صورت بلوک­های کامل تصادفی با پنج تیمار و در چهار تکرار اجرا شد، گوجه‌فرنگی گلخانه­ای  ( Lycopersicon esculentum Mill) رقمHamra به صورت هیدروپونیک کشت شده و اثر تغذیه منگنز و روی بر آن بررسی گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: شاهد (عدم کاربرد روی و منگنز)، کاربرد منگنز با غلظت معادل محلول هوگلند (06/4 میلی گرم در لیتر)، مصرف روی با غلظت معادل محلول هوگلند ( 42/4 میلی گرم در لیتر)، کاربرد منگنز با غلظت نصف محلول هوگلند ( 03/2 میلی گرم در لیتر) + کاربرد روی با غلظت نصف محلول هوگلند ( 21/2 میلی گرم در لیتر) و کاربرد همراه با هم منگنز و روی هر کدام با غلظت معادل محلول کامل هوگلند. نتایج به‌دست آمده نشان داد که بیشترین عملکرد میوه تازه و درصد ماده خشک میوه و برگ و همچنین بیشترین غلظت منگنز و روی از کاربرد غلظت معادل هوگلند این عناصر به تنهایی و همراه با یکدیگر حاصل شد. علاوه بر این، مقدار پروتئین خام و نیز غلظت نیتروژن و فسفر در میوه گوجه‌فرنگی تحت تأثیر تغذیه روی و منگنز قرار گرفت. اما این تیمارها نتوانستند اثر معنی‌داری بر اندازه میوه گوجه‌فرنگی داشته باشند.

متن کامل [PDF 210 kb]   (7867 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۵/۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶