دوره 5، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 63-72 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohsenian sisakht Y, Roosta H R. Effect of eggplant, field tomato, datura, orange nightshade and Iranian tobacco rootstocks on iron and chlorophyll concentrations in grafted tomato. ejgcst. 2014; 5 (1) :63-72
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-330-fa.html
محسنیان سی سخت یاسر، روستا حمیدرضا. اثر پایه‌های بادمجان، گوجه‌فرنگی مزرعه‌ای، داتوره، تاجریزی قرمز و تنباکوی ایرانی بر غلظت آهن و کلروفیل در گوجه‌فرنگی پیوندی. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (1) :63-72

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-330-fa.html


کارشناسی ارشد دانشگاه ولی عصر (عج)رفسنجان
چکیده:   (10263 مشاهده)
در بین مهمترین پارامترهای کیفی آب مورد استفاده جهت آبیاری محصولات گلخانه‌ای، قلیائیت آب به‌دلیل اثر آن بر پ- هاش خاک و محلول محیط رشد، به‌عنوان عاملی بحرانی مطرح شده ‌است. در این پژوهش، محتوای آهن شاخساره و ریشه و شاخص SPAD گیاهان گوجه‌فرنگی غیرپیوندی و پیوندی تیمار شده با غلظت‌های مختلف بی‌کربنات سدیم، به‌منظور ارزیابی امکان بهبود مقاومت به قلیائیت گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای با استفاده از پیوند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمار 10 میلی‌مولار بی‌کربنات سدیم باعث کاهش قابل توجه محتوای آهن ریشه و شاخساره در گیاهان پیوندی و غیرپیوندی شد. گیاهان شاهد (گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای) قرار گرفته در معرض تیمار شدید بی‌کربنات سدیم، بیشترین درصد کاهش در محتوای آهن شاخساره را نشان دادند. صرف‌نظر از نوع پایه به‏کار برده شده، تیمار بی‌کربنات سدیم باعث کاهش معنی‌دار در مقادیر شاخص SPAD شد. گوجه‌فرنگی پیوند ‌شده روی پایه داتوره در مقایسه با سایر گیاهان، دارای مقادیر بیشتری از شاخص SPAD بودند. احتمالاً تعدیل پ- هاش اطراف ریشه توسط پایه داتوره، در کاهش تأثیرات سوء ناشی از بی‌کربنات سدیم بر گوجه‌فرنگی نقش داشته است. بنابراین، نتیجه‌گیری می‌شود که گوجه‌فرنگی پیوندی روی پایه داتوره دارای مقاومت به تنش قلیائیت کافی ‌شده است.
متن کامل [PDF 173 kb]   (1036 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۱/۴/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف