دوره 2، شماره 3 - ( 9-1390 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 29-40 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khoshkam S, Saei M. Agronomic and economic study of the most appropriate time of continuous lettuce cultivation in greenhouse and open space conditions in Jiroft area . ejgcst. 2011; 2 (3) :29-40
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-237-fa.html
خوشکام سیبگل، ساعی مهدیه. بررسی زراعی و اقتصادی مناسب‌ترین زمان کشت متوالی کاهو در شرایط گلخانه و فضای باز در منطقه جیرفت . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1390; 2 (3) :29-40

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-237-fa.html


عضو هيئت علمی مرکز تحقيقات کشاورزی کرمان
چکیده:   (18612 مشاهده)
چکیده منطقه جیرفت با سطح زیر کشت گلخانه‌ای بالغ بر 1250 هکتار و تولید حدود 250000 تن، یکی از مهمترین مناطق تولید و عرضه محصولات گلخانه‌ای در ایران است. کاهو از گروه سبزی‌ها از نوع کاهوپیچ معمولی و کلمی می‌تواند در شرایط گلخانه کشت شود. جهت انجام این پروژه، کاهو پیچ معمولی رقم Great Lakes 118 به صورت آزمایش کرت‌های خرد شده در قالب طرح فاکتوریل با 8 تیمار و 3 تکرار کشت شد. عامل اصلی مکان کشت در دو سطح گلخانه و فضای باز و عامل فرعی تاریخ‌های کشت در 15 مهر و 30 مهر و توالی کشت به صورت سه و چهار توالی کشت در شرایط گلخانه و یک و دو توالی در شرایط فضای باز بودند. نشاهای کاهو از قبل در خزانه آماده شده و بعد از مرحله چهار برگی(20- 25 روز) منتقل شدند. ردیف‌های کشت به طول 6 متر، عرض 70 سانتی‌متر و فواصل 30 سانتی‌متر از هم آماده شدند. بوته‌ها به فواصل 10-8 سانتی‌متر از لبه پشته، به صورت دو ردیفه و زیگزاگ، با فاصله 25 سانتی‌متر از هم در هر کرت، در گلخانه و فضای آزاد کشت شدند. فاکتورهای مورد اندازه‌گیری عبارت بودند از عملکرد کرت، عملکرد در واحد سطح، میانگین وزن طبق (هد) و میزان تجمع نیترات در برگ‌ها. بر اساس نتایج مطالعه، عملکرد کل محصول در شرایط گلخانه 9/167 تن در هکتار و در فضای باز 22/41 تن در هکتار بود. هم‌چنین از نظر اقتصادی، سرمایه گذاری در تیمار کشت کاهو در 30 مهر با چهار مرتبه توالی کشت در شرایط گلخانه بر سایر تیمارها برتری داشت. سود ناخالص تولید کاهو در شرایط گلخانه بیش از برخی محصولات گلخانه‌ای بود.
متن کامل [PDF 273 kb]   (6640 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۰/۹/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف