دوره 8، شماره 3 - ( 9-1396 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 91-105 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

omidi H, sarami R, Bostani A A. The effect of auxin and cytokinin on the biochemical parameters and peroxidase activity (H2O2) of stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) under salinity stress . ejgcst. 2017; 8 (3) :91-105
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1101-fa.html
امیدی حشمت، صارمی راضیه، بستانی عبدالامیر. اثر اکسین و سیتوکینین بر پارامتر‌های بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم پراکسیداز (H2O2) استویا (Stevia rebaudiana Bertoni) تحت تنش شوری. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (3) :91-105

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1101-fa.html


استاد یار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد، تهران
چکیده:   (44 مشاهده)
این پژوهش به منظور بررسی اثرات کاربرد خارجی هورمون اکسین و سیتوکینین بر خصوصیات بیوشیمیایی استویا (رقم شیرین)، به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی، در دانشگاه شاهد اجرا گردید. تیمار­های آزمایش شامل عامل شوری NaCl در چهار سطح (بدون نمک (شوری 2 میلی­مولار)، 40، 80 و 120 میلی­مولار) و عامل هورمونی (1/0 میلی­گرم در لیتر اکسین (IAA) و ترکیب تیماری (PBA  mg/L5/1 +IAA  mg/L1/0)) بودند که در محیط کشت هیدروپونیک اجرا شدند. نتایج نشان داد که شوری باعث کاهش مقدار زیست‏توده شد. همچنین، با افزایش شوری در کنار هورمون­ها، پتاسیم ابتدا روند کاهشی و سپس روند یکنواختی را نشان داد. بیشترین مقدار نشت الکترولیتی غشا، قند­های محلول و پروتئین در شوری 120 میلی­مولار همراه باIAA  1/0 و بیشترین مقدار سدیم اندام هوایی در 120 میلی­مولار نمک همراه با تیمار هورمونی PBA  mg/L5/1 +IAA  mg/L1/0 مشاهده شد. همچنین، پراکسید هیدروژن در 80 میلی­مولارNaCl  به بیشترین مقدار خود رسید. تجمع پرولین با افزایش شوری روند افزایشی داشت. نتایج بیانگر آن است که کاربرد غلظت‌های مناسب هورمون­های اکسین و سیتوکینین (به­خصوص تیمار mg/L IAA 1/0) در استویا می­تواند در افزایش مقاومت گیاه به تنش شوری مؤثر باشد و در شرایط مشابه کاربرد آن در استویا قابل استفاده است.
متن کامل [PDF 298 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۴/۱۲/۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف