دوره 8، شماره 3 - ( 9-1396 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 13-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakerian M, Yousefi A, Amini A M. Energy efficiency improvement and CO2 emission reduction in greenhouse cucumber production. ejgcst. 2017; 8 (3) :13-25
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1059-fa.html
شاکریان مرضیه، یوسفی علی، امینی امیر مظفر. تأثیر بهبود کارایی انرژی بر کاهش انتشار دی‌اکسید کربن در گلخانه‌های تولید خیار. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (3) :13-25

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1059-fa.html


استادیار گروه توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (45 مشاهده)
بهینه­سازی و مدیریت انرژی در کشاورزی از عوامل مهم دستیابی به توسعه پایدار است. هدف این پژوهش، ارزیابی کارایی انرژی در سطح گلخانه­های تولید خیار در منطقه­ی مرکزی استان اصفهان و تأثیر بهبود آن بر کاهش انتشار دی­اکسید کربن می­باشد. داده­های مورد نیاز از طریق پرسش­نامه و مصاحبه حضوری با 81 گلخانه­دار، با شناسایی گلخانه­داران همگن، از طریق خوشه­بندی دومرحله­ای و استفاده از نمونه­گیری انتساب متناسب طبقه­ای جمع‏آوری شد و با استفاده از روش تحلیل پوششی داده­ها، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین انرژی ورودی و خروجی گلخانه­ها به ترتیب 5/3232 و 1/166 گیگاژول در هکتار است. همچنین، نهاده­های سوخت و الکتریسیته به ترتیب با 8/74 و 2/16 درصد بیشترین سهم مصرف انرژی را به خود اختصاص می­دهند. از طرفی، میزان انتشار دی‌اکسید ‌کربن 2/74941 کیلوگرم در هکتار برآورد گردید که بر اساس الگوی مصرف انرژی در واحدهای کارای مشابه، 45% امکان کاهش این میزان انتشار وجود دارد. همچنین، نهاده­های سوخت و الکتریسیته بیشترین پتانسیل صرفه­جویی انرژی را دارا می­باشند. بنابراین، مدیریت صحیح و سیاست­گذاری مناسب در جهت تشویق کشاورزان به الگوپذیری از گلخانه­های کارا می­تواند منجر به کاهش چشمگیر مصرف انرژی و آلودگی­های زیست­محیطی ­شود.
متن کامل [PDF 218 kb]   (29 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اقتصاد و بازار محصولات گلخانه ای
دریافت: ۱۳۹۴/۱۰/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف