دوره 8، شماره 1 - ( 2-1396 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 57-71 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.8.1.57

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi R, Esna-ashari M. The effect of Micro- and Nanoparticles of silicon on concentration of macro- and micro elements and silicon content of strawberry plant in soilless culture condition. ejgcst. 2017; 8 (1) :57-71
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-998-fa.html
یوسفی رحمان، اثنی عشری محمود. تأثیر میکرو و نانوذرات سیلیسیم بر غظت عناصر پرمصرف، کم مصرف و میزان سیلیسیم گیاه توت فرنگی در شرایط کشت بدون خاک . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (1) :57-71

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-998-fa.html


استاد دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده:   (715 مشاهده)

سیلیسیم یکی از عناصر غذایی مفید برای اکثر گیاهان محسوب می شود. این عنصر رشد و عملکرد گیاهان را بهبود می بخشد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر محلول پاشی برگی و محلول دهی ریشه ای میکرو و نانوذرات دی اکسید سیلیسیم (SiO2) بر غلظت عناصر پرمصرف، کم مصرف و میزان سیلیسیم در اندام هوایی گیاه توت فرنگی بود. گیاهان توت فرنگی در مرحله 5-4 برگی و دو هفته پس از آن تحت تأثیر غلظت های مختلف (20، 40، 60 و 80 میلی گرم در لیتر) میکرو و نانوسیلیسیم قرار گرفتند. در پایان دوره رشد 4 ماهه غلظت عناصر غذایی در اندام هوایی گیاه اندازه گیری و سپس تجزیه و تحلیل آماری شدند. نتایج نشان داد که میکرو و نانوسیلیسیم در غلظت های بالا باعث کاهش غلظت نیتروژن و فسفر شدند. کاربرد میکرو و نانوسیلسیم غلظت پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز و سیلیسیم اندام هوایی را به طور معنی داری افزایش داد، اما بر میزان روی و مس تأثیر معنی داری نداشت. غلظت 60 میلی گرم در لیتر نانوسیلیسیم در روش محلول دهی ریشه ای نسبت به دیگر تیمارها و همچنین شاهد، درمورد بیشتر صفات مورد مطالعه نتایج بهتری نشان داد و می تواند به عنوان گزینه ای مناسب برای کشت گلخانه ای توت فرنگی مطرح باشد. در مجموع نانوسیلیسیم نسبت به میکروسیلیسیم و همچنین روش محلول دهی ریشه ای نسبت به محلول پاشی برگی نتایج بهتری داشته است.

متن کامل [PDF 203 kb]   (291 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۴/۶/۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۲/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف