دوره 8، شماره 1 - ( 2-1396 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 21-33 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.8.1.21

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roosta H, Jafari H. Effect of different iron sources on the growth and physiological characteristics of two cultivars of lettuce in a hydroponic culture. ejgcst. 2017; 8 (1) :21-33
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-958-fa.html
روستا حمیدرضا، جعفری هادی. اثر منابع مختلف آهن بر پارامترهای رویشی و فیزیولوژیکی دو رقم تجاری گیاه کاهو در آبکشت. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (1) :21-33

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-958-fa.html


دانشیار دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
چکیده:   (645 مشاهده)

آهن یکی از عناصر ضروری برای رشد گیاه می­باشد که در بسیاری از فرایند­های گیاه از جمله فعال کردن آنزیم­های دخیل در انتقال الکترون فتوسنتزی و میتوکندری نقش دارد. در این آزمایش به منظور بررسی و مقایسه اثر منابع مختلف آهن بر عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیکی دو رقم کاهو در سیستم هیدروپونیک (لایه نازک محلول غذایی NFT) آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. فاکتورها شامل ارقام کاهو (شامل کاهوی برگی گاردسکو و پیچ گاردسکو) و منابع مختلف آهن (شامل سولفات آهن، Fe-EDDHA و کلات آهن نانو با غلظت آهن یکسان 20 میکرو مولا)ر بود. نتایج نشان داد که در بین منابع آهن استفاده شده بهترین عملکرد و پارامترهای فیزیولوژیکی (حداکثر عملکرد کوانتومی واکنش فتوشیمیایی فتوسیستم II (Fv/Fm) و شاخص کارآیی فتوسنتزی (PI)، قندهای محلول کل، پرولین، کلروفیل a، b، کل و کارتنوئیدها) مربوط به تیمار Fe-EDDHA و کاهوی برگی رقم گاردسکو بود، اما بیشترین میزان جذب عناصر غذایی (آهن، مس، منگنز، نیتروژن و فسفر) به تیمار Fe-EDDHA و کاهوی پیچ رقم گاردسکو تعلق داشت. با توجه به نتایج فوق، کاربرد کلات­ Fe-EDDHA به عنوان منبع مناسب آهن در کشت هیدروپونیک ارقام کاهوی فوق در سیستم بسته NFT توصیه می­شود.

متن کامل [PDF 294 kb]   (283 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۲/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف