دوره 4، شماره 4 - ( 8-1392 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 99-109 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajreza M R, Hadavi E, Zeynanlou A, Mirzapour M, Naeini M. Effect of different levels of citric acid and salicylic acid at pre-harvesting stage on vase-life of rose (Rosa hybrida L.) cut flower. ejgcst. 2013; 4 (4) :99-109
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-585-fa.html
حاجی‌رضا محمدرضا، هادوی ابراهیم، زینانلو علی‌اصغر، میرزاپور محمدهادی، نایینی محمدرضا. اثر سطوح مختلف اسید سیتریک و اسید سالسیلیک در مرحله قبل از برداشت بر ماندگاری گل رز (Rosa hybrida L.) شاخه بریده. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1392; 4 (4) :99-109

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-585-fa.html


مرکز تحقيقات کشاورزی و منابع طبيعی قم
چکیده:   (8362 مشاهده)
تلاش‌های بسیاری برای افزایش عمر ماندگاری گل‏های شاخه بریده با استفاده از روش‌ها و ترکیبات مختلف شده است. در این پژوهش، تأثیر کاربرد اسید سیتریک و اسید سالسیلیک در مرحله قبل از برداشت بر عمر ماندگاری رز رقم آوالانچ مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با آرایش فاکتوریل انجام گرفت. اسید سیتریک (با غلظت‌های صفر، 2 و 4 میلی‌مولار) و اسید سالسیلیک (با غلظت‌های صفر، 1 و 2 میلی‌مولار) روی بوته‏های گل رز در شرایط کنترل شده گلخانه و طی 5 مرحله قبل از برداشت، محلول‏پاشی شدند. نتایج به‏دست آمده نشان داد که کاربرد اسید سالسیلیک و اسید سیتریک سبب افزایش طول عمر، جذب آب، قطر گل، کیفیت گل و تأخیر در کاهش وزن تر گل رز شد. بیشترین طول عمر گلدانی (با میانگین 9 روز) مربوط به تیمار اسید سیتریک 4 میلی‌مولار + اسید سالسیلیک 1 میلی‌مولار بود. هم‌چنین، کمترین عمر گلدانی (با میانگین 3/7 روز) در تیمار اسید سالسیلیک 2 میلی‏مولار به‌دست آمد. تیمارهایی که بیشترین عمر گلدانی را داشتند دارای وزن تر بیشتر بوده و مقدار آب زیادتری نیز جذب کردند.
متن کامل [PDF 142 kb]   (2628 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بسترهای کاشت
دریافت: ۱۳۹۲/۸/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف