دوره 8، شماره 4 - ( 12-1396 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 1-16 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hashempour N, Borzouei A, Pirvali biranvand N, khorasani A. Effect of application of nitrogen fertilizer on some mechanisms which increase tolerence to salinity stress of two wheat cultivars at anthesis stage . ejgcst. 2018; 8 (4) :1-16
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-569-fa.html
هاشم پور نفیسه، برزوئی اعظم، پیرولی بیرانوند نجات، خراسانی علی. تأثیر کاربرد کود نیتروژن بر برخی مکانیسم‌های افزایش تحمل به تنش شوری در دو رقم گندم در مرحله گرده‌افشانی . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (4) :1-16

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-569-fa.html


پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده کشاورزی هسته ای، کرج
چکیده:   (296 مشاهده)
آزمایشی با هدف بررسی تغییرات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی دو رقم گندم به سطوح مختلف شوری و نیتروژن در مرحله گرده افشانی، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی  پژوهشکده کشاورزی، هسته‌ای کرج در سال 1390 اجرا شد.‏ تیمار‌های مورد ‏بررسی شامل دو رقم گندم: ‏تجن (حساس به شوری) و بم (متحمل به شوری)‏، پنج سطح ‏شوری (3/1 (شاهد)، 6، 8، 10 و 12 دسیزیمنس بر متر) و دو سطح کود نیتروژن ‏‏(75 و 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) بودند. ‏نتایج نشان داد که در کلیه تیمار‌های شوری، کاربرد 150 کیلوگرم کود ‏نیتروژن در هکتار، به طور کلی باعث ‏افزایش محتوای نسبی آب، غلظت کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، میزان پروتئین‌های محلول برگ و فعالیت آنزیم ‏سوپراکسید دسموتاز و کاهش مقدار مالون‏دآلدئید و همچنین عملکرد دانه در هر دو ژنوتیپ مورد بررسی ‏شد. در نتیجه، وجود تفاوتهای ژنوتیپی بین دو رقم، از نظر متحمل بودن به شوری و نیز از لحاظ کودپذیری ‏در بین این دو ژنوتیپ منجر به تأثیر محسوس‌تر افزایش مصرف کود نیتروژن بر رقم بم نسبت به رقم حساس تجن ‏شد.
متن کامل [PDF 275 kb]   (202 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت مصرف آب
دریافت: ۱۳۹۲/۷/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۷/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی