دوره 4، شماره 2 - ( 4-1392 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 99-107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehteshami S, Amin-Deldar Z, Khavazi K. Foliar spraying of different strains of Pseudomonas fluorescens on quantitative characteristics, yield and yield components of two rice cultivars under greenhouse conditions . ejgcst. 2013; 4 (2) :99-107
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-485-fa.html
احتشامی سید محمدرضا، امین‌دلدار زهرا، خاوازی کاظم. اثر محلول‌پاشی سویه‌های مختلف سودوموناس (Pseudomnas fluorescens) بر صفات کمی، عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم برنج در شرایط گلخانه . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1392; 4 (2) :99-107

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-485-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه گيلان، رشت
چکیده:   (17696 مشاهده)
به منظور مطالعه اثر محلول‌پاشی باکتری‌های جنس سودوموناس بر صفات کمی، عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم برنج، آزمایشی در گلخانه موسسه تحقیقات برنج رشت به‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار به-اجرا درآمد. در این آزمایش، فاکتور رقم در دو سطح (هاشمی و خزر) و محلول‌پاشی با باکتری سودوموناس در هشت سطح (هشت سویه) به همراه یک تیمار شاهد (بدون باکتری) در نظر گرفته شدند. در این آزمایش قطر ساقه، ارتفاع بوته، طول خوشه، طول و عرض برگ پرچم، تعداد پنجه بارور، وزن صد دانه، تعداد دانه در خوشه، تعداد دانه در بوته و عملکرد تک بوته مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج آزمایش مشخص کرد که بین سویه‌های مختلف سودوموناس تفاوت معنی‌داری در قطر ساقه‌ وجود داشت. بیشترین طول برگ پرچم و ارتفاع را باکتری سویه 136 سبب شد و کمترین آنها در سویه 177 مشاهده شد. بیشترین تعداد دانه در خوشه در باکتری سویه 4 دیده شد، اما کمترین تعداد نیز مربوط به سویه 177 بود. در رابطه با تعداد دانه در بوته، باکتری سویه 4 و 168 بالاترین و کمترین تعداد دانه در بوته متعلق به باکتری سویه 169 بود. در پایان آزمایش مشخص گردید که سویه‌های 4، 136 و 168 بهتر از سایر سویه‌ها باعث افزایش عملکرد و اجزای عملکرد شده‌اند. به‌طور کلی می‌توان چنین اذعان کرد که محلول‌پاشی باکتری‌های محرک رشد بر صفات کمی برنج دارای اثر مثبت بوده و باعث افزایش رشد گیاه شده است.
متن کامل [PDF 103 kb]   (1655 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۲/۷/۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف