دوره 4، شماره 1 - ( 1-1392 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 29-38 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Banijamali S M, Bayat H. Effects of different amounts of ammonium and calcium in nutrition solution on nutritional status, yield and quality of rose (Rosa hybrida L.) in hydroponics. ejgcst. 2013; 4 (1) :29-38
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-444-fa.html
بنی‌جمالی سید محمد، بیات حسین. تأثیر مقادیر مختلف آمونیوم و کلسیم محلول غذایی بر وضعیت تغذیه‌ای، عملکرد و کیفیت گل رز (Rosa hybrida L.) در سیستم هیدروپونیک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1392; 4 (1) :29-38

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-444-fa.html


مرکز تحقيقات کشاورزی و منابع طبيعی استان مرکزی، ايستگاه ملی تحقيقات گل و گياهان زينتی، محلات
چکیده:   (8091 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر شکل نیتروژن (آمونیوم و نیترات) و سطوح مختلف کلسیم محلول غذایی بر عملکرد کمی و کیفی گل رز شاخه بریده (Rosa hybrida L.) رقم Vendentta، در شرایط کشت بدون خاک، آزمایشی در گلخانه ایستگاه ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی (محلات) اجرا شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو فاکتور آمونیوم در سه سطح (صفر، 5/2 و 0/5 میلی‌مولار، از کل10 میلی‌مولار نیتروژن و بقیه به شکل نیترات) و کلسیم در دو سطح (6/1 و 8/4 میلی‌مولار) بود. نتایج نشان داد که افزایش غلظت آمونیوم محلول غذایی از صفر به 5/2 میلی‌مولار موجب افزایش تعداد شاخه گل، طول دمگل و وزن تر شاخه گل شد. درحالی‌که غلظت 5 میلی‌مولار آمونیوم موجب کاهش معنی‌دار تعداد شاخه گل، قطر جام، طول جام، عمر پس از برداشت و وزن ‌‌‌تر شاخه گل گردید. افزایش غلظت کلسیم محلول غذایی باعث افزایش معنی‌دار قطر جام گل و وزن تر شاخه گل شد. با کاربرد آمونیوم در محلول غذایی (افزایش نسبت آمونیوم به نیترات)، غلظت کلسیم و پتاسیم برگ کاهش و غلظت فسفر، روی، منگنز، آهن و بر به‌طور معنی‌داری افزایش یافت. افزایش غلظت کلسیم محلول غذایی سبب افزایش معنی‌دار غلظت نیتروژن، کلسیم، منگنز و بر و کاهش معنی‌دار غلظت پتاسیم، روی و مس برگ گل رز شد. براساس نتایج این آزمایش، کاربرد 5/2 میلی-مولار آمونیوم (25 درصد نیتروژن کل محلول غذایی) همراه با 8/4 میلی‌مولار کلسیم سبب بهبود رشد و برخی شاخص-های کیفی گل رز رقم Vendentta می‌شود.
واژه‌های کلیدی: نیتروژن، تغذیه گیاه، کشت بدون خاک
متن کامل [PDF 144 kb]   (2752 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۴ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف