دوره 3، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 105-116 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahbani Z, Kafi M, Naderi R, Taghavi T. Effect of nutrient spray interval and light quality in root zone on growth characteristics of Anthurium andreanum L. in aeroponic system. ejgcst. 2013; 3 (4) :105-116
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-434-fa.html
شهبانی زهرا، کافی محسن، نادری روح انگیز، تقوی تکتم السادات. تأثیر فواصل پاشش محلول غذایی و کیفیت نور در محیط ریشه بر خصوصیات رشدی گیاه آنتوریوم (Anthurium andreanum L.) در سیستم اروپونیک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1391; 3 (4) :105-116

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-434-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزي و منابع طبيعی، دانشگاه تهران، کرج
چکیده:   (6418 مشاهده)
به‌منظور تعیین مناسب‌ترین فاصله پاشش محلول‌ غذایی و بررسی تأثیر کیفیت نور در محیط ریشه بر گیاه آنتوریوم در سیستم اروپونیک، آزمایشی به‌صورت کرت‌های خرد شده و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در گلخانه‌ای واقع در شهر کرج انجام شد. در این تحقیق، زمان بین دو پاشش به‌عنوان عامل اصلی در دو سطح (2 دقیقه پاشش و 30 دقیقه بدون پاشش، و 2 دقیقه پاشش و 45 دقیقه بدون پاشش) و رنگ‌ ظروف کشت به‌عنوان عامل فرعی در سه سطح (مشکی، آبی و قرمز) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فاصله زمانی 2 دقیقه پاشش و 45 دقیقه عدم پاشش محلول غذایی با افزایش تعداد برگ و وزن ‌تر شاخساره بهتر از فاصله زمانی 2 دقیقه پاشش و30 دقیقه عدم پاشش بود. مطالعه تیمار کیفیت نور در محیط ریشه نشان داد که رنگ مشکی ظروف کاشت، با افزایش سطح برگ کل گیاه و وزن ‌تر و خشک شاخساره، بهترین تیمار رنگ بود. رنگ آبی محیط ریشه بیشترین تأثیر را بر طول نهایی ریشه داشت؛ اما بر وزن ‌تر و خشک ریشه بی‌تأثیر بود، که احتمالاً به‌دلیل افزایش تعداد ریشه در سایر تیمارهای رنگ است. به‌طورکلی، تیمار 2 دقیقه پاشش، 45 دقیقه عدم پاشش محلول غذایی و رنگ مشکی محیط ریشه، برای اکثر خصوصیات رشدی گیاه آنتوریوم مورد مطالعه بهترین تیمار اعمال شده بود.
واژه‌های کلیدی: رنگ محیط ریشه، کشت بدون خاک
متن کامل [PDF 542 kb]   (1516 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱/۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف