دوره 7، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 103-112 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.7.27.103

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagi H, Chamani E. Effects of iron nanoparticles and humic acid on growth, development and vase life of cut rose flower cv. White Nablus under hydroponic conditions. ejgcst. 2016; 7 (3) :103-112
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1220-fa.html
بگی هادی، چمنی اسماعیل. تأثیر نانوذرات آهن و اسید هیومیک بر رشد، نمو و عمر پس از برداشت گل رُز رقم"سفید نابلس" در سیستم هیدروپونیک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395; 7 (3) :103-112

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1220-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
چکیده:   (928 مشاهده)

به منظور بررسی تأثیر غلظت­های مختلف نانوذرات آهن (10، 100، 1000 و 2000 میلی­گرم در لیتر) و اسید هیومیک (100، 1000 و 2000 میلی‏گرم در لیتر) بر رشد، گل­دهی و خصوصیات پس از برداشت گل شاخه بریده رُز رقم "سفید نابلس" در شرایط کشت هیدروپونیک، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار در گلخانه دانشگاه محقق اردبیلی در سال 92-1391 انجام شد. از فرمول محلول غذایی وان زیندرن- بیکر تغییر یافته استفاده شد. این محلول غذایی در آب دو بار تقطیر حل شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که غلظت­های 1000 میلی­گرم در لیتر نانوذرات آهن و 100 میلی­گرم در لیتر اسید هیومیک تأثیر مثبت و معنی­داری بر میزان کلروفیل گل رُز، نسبت به سایر غلظت­ها، داشت. غلظت زیاد نانوذرات آهن و اسید هیومیک (1000 میلی­گرم در لیتر) تأثیر معنی­داری بر ارتفاع گیاه، فلورسانس حداکثر، ارتفاع شاخه بریده، وزن کل شاخه بریده، وزن خشک برگ و وزن خشک کل نسبت به سایر غلظت­ها نشان داد. تیمارهای مختلف نانوذرات آهن و اسید هیومیک تأثیر معنی­داری بر بهبود شاخص­های تعداد برگ، سطح برگ و زمان تا گل­دهی نداشتند. طول عمر گل رُز توسط نانوذرات آهن افزایش پیدا کرد؛ در حالی که اسید هیومیک اثر معنی­داری بر طول عمر گل نداشت.

متن کامل [PDF 311 kb]   (537 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف