دوره 9، شماره 3 - ( 9-1397 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 1-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mortazavi Khorami E S, Barzegar R, Rizee S. Effect of decreasing nitrogen level in nutrient solution on butterhead lettuce growth, yield and leaf nutrient content in floating system. ejgcst. 2018; 9 (3) :1-11
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1199-fa.html
مرتضوی خرمی عفت السادات، برزگر رحیم، ریزی سعید. تأثیر کاهش غلظت نیتروژن محلول غذایی بر رشد، عملکرد و محتوای عناصر برگ کاهوی باترهد در کشت شناوری. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1397; 9 (3) :1-11

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1199-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (31 مشاهده)

به‌منظور بررسی تأثیر کاهش غلظت نیتروژن محلول غذایی بر عملکرد و شاخص­های رشدی کاهوی باترهد (.Lacttuca sativa L)  در کشت شناور، آزمایشی در گلخانه‌­های پژوهشی دانشگاه شهرکرد انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار اجرا شد. بوته‌های کاهو در سیستم کشت شناوری حاوی محلول غذایی بوس (Both) که غلظت نیتروژن آن از 120 به 100 ، 80، 60 میلی‌گرم بر لیتر نیتروژن کاهش یافته بود، پرورش یافتند. هر واحد آزمایشی شامل ۱۰ بوته کاهو بود که در استخرهای چوبی با ابعاد 15 (ارتفاع) ×50 (عرض) ×100 (طول) سانتی‌متر روی صفحات یونولیتی پرورش یافتند. نتایج نشان داد اختلاف معنی­‌داری بین تیمارها در صفات تعداد برگ، وزن هد، وزن تر ریشه و محتوای نیتروژن، فسفر، پتاسیم و منیزیم برگ وجود نداشت، اما تفاوت­‌های معنی­‌داری بین تیمارها در صفات وزن خشک برگ و ریشه، طول و قطر ساقه، غلظت عناصر کلسیم برگ مشاهده شد. بیشترین وزن هد در تیمار 60 میلی‌گرم بر لیتر نیتروژن به‌دست آمد (326 گرم) که تفاوت معنی­‌داری با وزن هد در سایر غلظت‌های نیتروژن نداشت. بیشترین وزن خشک برگ و ریشه و نیز طول و قطر ساقه در غلظت 100 میلی‌گرم بر لیتر نیتروژن مشاهده شد. نتایج نشان داد که کاهش غلظت نیتروژن محلول غذایی تا 60 میلی‌گرم بر لیتری تأثیری بر کاهش عملکرد کاهو نداشت.

متن کامل [PDF 314 kb]   (18 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۵/۷/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق