دوره 9، شماره 4 - ( 12-1397 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 1-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighi M, Mansouri F. Effect of Jasmonic acid and Salicylic acid on growth and physiological changes of tomato under salinity stress. ejgcst. 2019; 9 (4) :1-14
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1148-fa.html
حقیقی مریم، منصوری فاطمه. تأثیر اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بر تغییرات رشدی و فیزیولوژیک گیاه گوجه‌فرنگی تحت تنش شوری. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1397; 9 (4) :1-14

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1148-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (116 مشاهده)

اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بهعنوان انتقالدهنده پیام در عکس‌العمل گیاهان به تنشهای زنده و غیرزنده، از جمله شوری، عمل می‌کنند. به‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف تنش شوری و کاربرد اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بر رشد و فتوسنتز گیاه گوجه‌فرنگی، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سطوح مختلف شوری Sشاهد،  S1 شوری 100، S2 شوری 150 و S3 شوری 200 میلی‌مولار) و سطوح مختلف اسید جاسمونیک ( JA1 شاهد، JA2 یک و JA3 دو میلی‌مولار) و اسید سالیسیلیک ( SA1 شاهد و 10SA2 میلی‌مولار) با سه تکرار، برنامه‌ریزی شدند. نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک باعث کاهش وزن تر و خشک شاخساره در شوری S0 و افزایش این شاخص‌ها در شوری S3 شد. در شوری‌های S1 و S2، اسید جاسمونیک در غلظت زیاد (JA3) باعث کاهش وزن تر شاخساره شد. میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی در S0 و S1 با افزودن اسید جاسمونیک روند افزایشی و در S2 روند نزولی داشت. فعالیت آنتی‌اکسیدانی و میزان پرولین در غلظت‏‌های کم شوری تحت تأثیر اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک افزایش یافت، اما در غلظت‌‏های زیاد شوری مؤثر نبود. به‌طور کلی، به‌نظر می‌رسد استفاده از هورمون‌های مذکور در سطوح کم شوری با تغییر در میزان فتوسنتز و کلروفیل بر میزان رشد و کاهش آن تحت تنش شوری مؤثرتر از غلطت‌های زیاد شوری است. همچنین، اسید جاسمونیک در غلظت‏‌های کمتر، مؤثرتر از غلظت‌‏های زیاد آن عمل کرد

متن کامل [PDF 2582 kb]   (20 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری و ازدیاد
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۵/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق