دوره 8، شماره 4 - ( 12-1396 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 17-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahaloo Z, Reezi S, Rabiei G, Saeedi K. The positive effects of vermicompost and humic acid on quantitative and qualitative traits of lisianthus (Eustoma grandiflorum) after transplanting . ejgcst. 2018; 8 (4) :17-25
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1077-fa.html
بهاءلو زهره، ریزی سعید، ربیعی غلامرضا، سعیدی کرامت الله. اثر مثبت ورمی‌کمپوست و هیومیک اسید بر صفات کمی و کیفی گل لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum) بعد از انتقال نشا. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (4) :17-25

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1077-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (648 مشاهده)
به منظور بهبود ویژگی­های کمی و کیفی گل لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum Mariachi Blue”) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه سطح ورمی­کمپوست (صفر، 5 و 10 % حجمی) و سه سطح هیومیک اسید (صفر، 2 و 4 کیلوگرم بر متر مکعب) با سه تکرار در محیط گلخانه انجام شد. صفات مورد ارزیابی شامل تعداد برگ و غنچه، تعداد انشعابات، طول و قطر دمگل، عمر گل، طول میانگره­ها، ارتفاع گیاه، قطر ساقه اصلی، وزن تر و خشک هوایی و وزن تر و خشک ریشه بودند. نتایج نشان داد که ورمی‌کمپوست بر صفاتی از جمله طول دمگل، تعداد برگ، ارتفاع و وزن خشک اندام هوایی و هیومیک اسید بر قطر گل، وزن خشک اندام هوایی و وزن تر و خشک ریشه اثر معنی­داری داشته است. همچنین، برهمکنش بین ورمی­کمپوست و هیومیک اسید بر صفاتی همچون طول میانگره، طول دمگل، تعداد برگ، قطر ساقه اصلی، قطر گل، وزن تر و خشک اندام هوایی و وزن تر و خشک ریشه در سطح احتمال 1% معنی­دار شده است. به­نظر می­رسد که اسید هیومیک تأثیر به­سزایی بر جذب عناصر غذایی، اجزای عملکرد و کیفیت لیزیانتوس دارد. با توجه به اثرهای مثبت تیمارهای افزودن 5% ورمی­کمپوست و 2 کیلوگرم بر متر مکعب هیومیک اسید، توصیه می­شود از این کودها در مرحله پس از انتقال نشا برای پرورش گل لیزیانتوس استفاده شود.
متن کامل [PDF 231 kb]   (228 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۸/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق