دوره 6، شماره 3 - ( 8-1394 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 79-87 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.6.3.79

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasi H, Babalar M, Lesani H, Naderi R. Effect of nitrogen form (ammonium and nitrate) on quantitative and qualitative indices of Tulipa gesneriana cv. Apricot parrot . ejgcst. 2015; 6 (3) :79-87
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1032-fa.html
عباسی حجت‌اله، بابالار مصباح، لسانی حسین، نادری روح انگیز. اثر شکل نیتروژن (آمونیوم و نیترات) بر شاخص‌های کمی و کیفی گل لاله (Tulip gesneriana) رقم Apricot parrot . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1394; 6 (3) :79-87

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1032-fa.html


پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
چکیده:   (1806 مشاهده)

این تحقیق به منظور مطالعه اثر محلول‌های غذایی بر شاخص‌های کمی و کیفی گل لاله (T. gesneriana) رقمApricot parrot  در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار محلول غذایی، 4 واحد آزمایشی و 3 تکرار انجام شد. گیاهان با پنج نوع محلول غذایی مختلف (1S، 2S، 3S، 4S و 5S) به ترتیب با نسبت صفر، 038/0، 074/0، 11/0 و 14/0 نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل تغذیه شدند. تمام محلول‏های غذایی حاوی مقادیر مشابهی از سایر عناصر معدنی بودند. غلظت نیتروژن کل در تمام محلول‌ها 5/2 میلی­اکی والان در لیتر و غلظت کل عناصر غذایی در تمام محلول‌ها ۸/۴ میلی­اکی والان در لیتر بود. بر اساس نتایج، با افزایش مقدار آمونیوم در محلول‌های غذایی، مقدار نیتروژن و پروتئین کل ذخیره شده در پیاز کاهش پیدا کرده، اما مقدار این شاخص در اندام هوایی افزایش پیدا کرد. مقادیر آمونیوم مورد استفاده در محلول‌ها بر غلظت پتاسیم اندام هوایی گیاهان تأثیر معنی‌داری نداشت و افزایش مقدار آمونیوم باعث افزایش غلظت فسفر در اندام‌های هوایی گیاهان شد. بیشترین مقدار کلسیم و منیزیم اندام‌های هوایی، وزن تر ثبت شده و طول و قطر ساقه گل­دهنده در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی 2 Sبه دست آمد. با افزایش مقدار آمونیوم، تعداد پیازچه‌های تولیدی افزایش یافته، اما اندازه آنها کاهش پیدا کرد. مدت زمان لازم از کاشت تا گل­دهی پیازها با افزایش مقدار آمونیوم کاهش یافت. بیشترین طول عمر پس از برداشت گل‌ها در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی 2S مشاهده شد. به طور کلی، بر اساس نتایج این تحقیق مشخص شد که با افزایش مقدار جزیی آمونیوم در محلول غذایی، شاخص‌های کیفی گل لاله مانند طول و قطر ساقه گل­دهنده افزایش ‌یافته ولی طول عمر پس از برداشت و تعداد پیازچه تولیدی رو به کاهش می‌گذارند.

متن کامل [PDF 459 kb]   (602 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۴/۸/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۸/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف