دوره 6، شماره 3 - ( 8-1394 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 63-77 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.6.3.63

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shams E, Etemadi N, Mortezaei Nezhad. Effects of indole butyric acid on rooting of hardwood cuttings of Sophora japonica L. . ejgcst. 2015; 6 (3) :63-77
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1031-fa.html
شمس الهام، اعتمادی نعمت‌الله، مرتضایی‌نژاد فروغ. اثر ایندول بوتیریک اسید بر ریشه‌زایی قلمه خشبی سوفورای ژاپنی (Sophora japonica L.). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1394; 6 (3) :63-77

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1031-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
چکیده:   (1263 مشاهده)

سوفورای ژاپنی درخت خزان‌کننده با گل‌های سفید تا شیری رنگ خوشبو، با گل‌آذین خوشه مرکب، است. از این درخت در فضای سبز شهری مناطق مرکزی ایران کمتر استفاده شده ‌است. یکی از دلایل آن، کمبود اطلاعات در مورد ازدیاد این گیاه است. در این آزمایش، اثر غلظت‌های مختلف ایندول بوتیریک اسید و نمک پتاسیم- ایندول بوتیریک اسید (صفر، 5000، 10000، 15000 و 20000 میلی‌گرم در لیتر) بر ریشه‌زایی قلمه‌های خشبی سوفورای ژاپنی، با پاگرما و بدون پاگرما، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که قلمه‌های خشبی بدون پاگرما ریشه‌زایی نداشتند و تنها تولید کالوس نمودند. پاگرما اثر معنی‌داری بر همه تیمارهای به­کار برده داشت. بیشترین میزان ریشه‌زایی در غلظت 20000 میلی‌گرم در لیتر ایندول بوتیریک اسید و نمک پتاسیم آن (به ترتیب 66/56% و 33/53%) در 80 روز پس از کشت قلمه‌ها حاصل شد. بلندترین طول ریشه در روز 80، مربوط به غلظت 20000 میلی‌گرم در لیتر نمک پتاسیم- ایندول بوتیریک اسید بود. افزایش غلظت‌های هورمونی، باعث افزایش درصد ریشه‌زایی، تعداد ریشه، سطح برگ، میزان کربوهیدرات ریشه، وزن تر و خشک ریشه، ساقه و برگ شد. اما با کاهش غلظت‌های هورمونی، نسبت تعداد جوانه نورسته به تعداد جوانه خفته و میزان کربوهیدرات برگ افزایش یافت.

متن کامل [PDF 840 kb]   (744 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۴/۸/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۸/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف