دوره 6، شماره 3 - ( 8-1394 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 47-61 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.6.3.47

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fekri M, Gheranjik L. Interaction of phosphorus and pistachio green hull on some growth characteristics and nutrients in pistachio (Pistacia vera L.) seedlings . ejgcst. 2015; 6 (3) :47-61
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1030-fa.html
فکری مجید، قرنجیک لطیفه. اثر فسفر و پوست سبز پسته بر رشد و غلظت برخی عناصر نهال‌های پسته (Pistacia vera L.) . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1394; 6 (3) :47-61

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-1030-fa.html


گروه خاک‌شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده:   (1179 مشاهده)

به‌منظور بررسی اثر فسفر و پوست سبز پسته (فرآوری نشده و خشک) بر رشد و ترکیب شیمیایی نهال‌های پسته (Pistacia vera L.)، رقم بادامی زرند، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها در این آزمایش شامل سه سطح فسفر (صفر، 50 و 100 میلی‌گرم در کیلوگرم خاک) و سه سطح پوست سبز پسته (صفر، 3 و 6 درصد وزنی) بود. نتایج نشان داد که در سطح صفر فسفر، مصرف 3% پوست سبز پسته، وزن خشک اندام هوایی و ریشه، تعداد برگ و سطح برگ نهال‌های پسته را افزایش داد، در صورتی‌که در سطح 6%، این پارامترها نسبت به شاهد (خاک بدون تیمار فسفر و پوست سبز پسته) کاهش معنی‌داری نشان دادند. همچنین، در شرایط عدم مصرف فسفر، کاربرد 3 و 6 درصد پوست سبز پسته موجب افزایش غلظت فسفر، سدیم، روی، آهن و مس در ریشه و اندام هوایی نهال‌های پسته گردید. در سطح صفر پوست سبز پسته، کاربرد 50 و 100 میلی‌گرم فسفر در کیلوگرم خاک باعث افزایش وزن خشک اندام هوایی و ریشه، تعداد برگ و سطح برگ نهال‌های پسته گردید. اما غلظت عناصر ریشه و اندام هوایی، بجز فسفر، با افزودن فسفر کاهش یافت. مناسب‌ترین پاسخ نهال‌های پسته در خصوص وزن خشک اندام هوایی و ریشه، تعداد برگ و سطح برگ نهال‌ها در کاربرد توأم 3% پوست سبز پسته و 50 میلی‌گرم فسفر در کیلوگرم خاک مشاهده گردید. به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد 50 میلی‌گرم فسفر در کیلوگرم خاک نسبت به 100 میلی‌گرم در کیلوگرم، اثرهای مناسب‌تری را بر رشد و ترکیب شیمیایی نهال‌های پسته دارد. مصرف 3% پوست سبز پسته همراه با 50 میلی‌گرم فسفر در کیلوگرم خاک سبب بهبود رشد نهال‌های پسته می­شود.

متن کامل [PDF 255 kb]   (498 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۴/۸/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۸/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف