دوره 8، شماره 1 - ( 2-1396 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 1-8 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.8.1.1

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morowati M, Abotorabi E, Taj bakhsh M R, Parsa H. To determine the residue levels and withdrawal period of nematicide Phenamiphos (Nemacur® 10G) on cucumber under greenhouse conditions. ejgcst. 2017; 8 (1) :1-8
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-122-fa.html
مروتی محسن، ابوترابی المیرا، تاج بخش محمدرضا، پارسا حسین. اندازه گیری میزان باقیمانده و دوره کارنس نماتدکش فنامیفوس (نماکور® 10G) روی خیار در شرایط گلخانه. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (1) :1-8

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-122-fa.html


استادیار موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
چکیده:   (484 مشاهده)

در بررسی تاثیر سم نماتدکش فنامیفوس ( نماکور® G10) و نقش زمان سم پاشی در کنترل جمعیت نماتد مولد گره ریشه نتایج نشان داد از نظر تاثیر میزان سموم مصرفی درکنترل جمعیت نماتد در مقایسه با شاهد، بیشترین میزان مؤثر در کاهش جمعیت، دز 5/22 گرم در مترمربع می باشد و مناسب ترین زمان سم پاشی جهت کاهش جمعیت نماتد، سم پاشی یک هفته پیش از کاشت بذر است. نتایج این بررسی نشان داد زمانیکه سم پاشی همزمان و یا یک هفته پیش از کاشت بذر صورت میگیرد، میزان محصول از بالاترین مقدار برخوردار است. به منظور تعیین میزان باقیمانده سم سیستمیک نماکور با مؤثرترین دز مصرفی محصول تیمارهای مورد آزمایش در سه زمان سم پاشی و طی 6 چین برداشت شد. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه و انجام مراحل آماده سازی ، عصاره گیری و خالص سازی اندازه گیری باقیمانده نماکور در نمونه ها توسط دستگاه کروماتوگراف گاز ی صورت گرفت. با توجه به میزان مجاز باقیمانده سم نماکور طبق کدکس آلیمنتاریوس که معادل 5/0 پی پی ام می باشد بهترین زمان سم پاشی با توجه به رعایت حد مجاز مصرف سم، یک هفته پیش از کاشت بذر تعیین شد و نتایج نشان می دهد که برداشت محصول تا حدود چهارمین چین که حد مجاز باقیمانده سم در محصول رعایت شده است بلامانع می باشد، در حالیکه از چین چهارم به بعد میزان باقیمانده سم در محصول به دلیل جذب بیشتر گیاه، از حد استاندارد فراتر رفته و برداشت محصول توصیه نمی گردد.

متن کامل [PDF 116 kb]   (299 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۸ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۹ | انتشار: ۱۳۹۶/۲/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق