دوره 4، شماره 3 - ( 7-1392 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 15-24 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gohari G, Hassanpouraghdam M B, Dadpour M R, Shirdel M. Influence of Zn foliar application on growth characteristics and essential oil yield of basil (Ocimum basilicum L.) under salinity stress . ejgcst. 2013; 4 (3) :15-24
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-525-fa.html
گوهری غلامرضا، حسن‌پور اقدم محمد باقر، دادپور محمدرضا، شیردل مهدی. تأثیر محلول‌پاشی سطوح مختلف روی بر ویژگی‌های رشدی و عملکرد اسانس ریحان (L. Ocimum basilicum) در شرایط تنش شوری . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1392; 4 (3) :15-24

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-525-fa.html


گروه علوم باغباني، دانشکده کشاورزي، دانشگاه تبريز
چکیده:   (43337 مشاهده)
تولید انبوه گیاهان دارویی در شرایط هیدروپونیک، بخصوص در خاک‌های شور، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به منظور بررسی اثر متقابل تنش شوری و محلول‌پاشی روی در شرایط کشت هیدروپونیک گیاه دارویی ریحان (Ocimum basilicum L.) یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو سطح شوری (صفر و 50 میلی‌مولار کلرید سدیم) و سه سطح محلول‌پاشی روی (صفر، 100 و 200 میلی‌گرم بر لیتر) با سه تکرار به اجرا در آمد. برخی از صفات زراعی از قبیل ارتفاع، سطح برگ، وزن تر و خشک برگ، ساقه و کل گیاه، شاخص کلروفیل، شاخص برداشت و عملکرد وزن خشک برگ در متر مربع اندازه‌گیری شدند. بعد از اسانس‌گیری، عملکرد اسانس با توجه به محتوای آن در گیاه محاسبه گردید. نتایج نشان داد که اعمال تنش شوری موجب کاهش معنی‌دار اغلب صفات رشدی و نیز محتوای اسانس می‌شود. برخلاف تصور، کاربرد روی نه تنها تأثیری در کاهش آثار منفی شوری نداشت، بلکه در گیاهان فاقد تنش شوری نیز اختلاف معنی‌داری بین تیمار‌ها مشاهده نگردید. بیشترین مقادیر اسانس و عملکرد در گیاهان تیمار کنترل به‌دست آمد. لذا، چنین نتیجه‌گیری می‌شود که در شرایط کشت هیدروپونیک، ریحان به شوری 50 میلی‌مولار حساس بوده و کاربرد روی تا غلظت 200 میلی‌گرم بر لیتر تأثیری در کاهش اثر منفی شوری نداشت. بنابراین، محلول غذایی شاهد از نظر میزان روی برای شرایط تنش شوری مناسب است.
متن کامل [PDF 441 kb]   (2254 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت مصرف آب
دریافت: ۱۳۹۲/۵/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۲/۷/۲ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق