دوره 3، شماره 3 - ( 9-1391 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 19-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nemati M, Asghari A. Evaluation of osmotic-stress tolerance of rapeseed (Brassica napus L.) cultivars in aquaculture system. ejgcst. 2012; 3 (3) :19-31
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-388-fa.html
نعمتی معصومه، اصغری علی. ارزیابی تحمل تنش اسمزی در ارقام کلزا در شرایط آبکشت. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1391; 3 (3) :19-31

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-388-fa.html


گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبيلی
چکیده:   (29659 مشاهده)
این تحقیق به منظور ارزیابی تحمل تنش اسمزی در مرحله گیاهچه در کلزا (Brassica napus L.) به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی و در 4 تکرار در سال 1390 در دانشگاه محقق اردبیلی اجرا گردید. سطوح تنش اسمزی به عنوان عامل اصلی و 12 رقم کلزا به عنوان عامل فرعی بودند که در شرایط آبکشت از نظر صفات طول، حجم، سطح و وزن خشک ریشه، وزن خشک اندام هوایی و عملکرد بیولوژیک مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سطوح تنش بر تمامی صفات مورد بررسی تأثیر معنی‌دار در سطح 1% داشت. بین ارقام کلزا از لحاظ صفات مورد بررسی اختلاف معنی‌داری مشاهده شد. تأثیر تنش اسمزی بر طول، حجم، سطح و وزن خشک ریشه، وزن خشک اندام هوایی و عملکرد بیولوژیک در ارقام متفاوت یکسان نبود. بیشترین مقدار کاهش صفات مورد مطالعه در شرایط تنش اسمزی مربوط به وزن خشک اندام هوایی و عملکرد بیولوژیک بود و کمترین مقدار کاهش را طول ریشه داشت. بر اساس تحلیل خوشه‌ای، در هر سه سطح تنش آبی، ارقام کلزا در سه گروه قرار داده شدند. رقم لیکورد در هر سه مورد در گروهی قرار گرفت که میانگین صفات در آن بیشتر از سایر گروه‌ها بود. ارقام اکاپی، کوانتوم، طلاییه و هایولا 308 تحمل کمی به تنش اسمزی از خود نشان دادند. رقم لیکورد، در مقایسه با ارقام دیگر، تحمل بیشتری به تنش اسمزی داشت.
واژه‌های کلیدی: تنش کمآبی، عملکرد بیولوژیک
متن کامل [PDF 240 kb]   (1319 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت مصرف آب
دریافت: ۱۳۹۱/۹/۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق