دوره 2، شماره 3 - ( 9-1390 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 41-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar R, Eshghi S, Rostami M. Effect of foliar application of nickel sulfate and urea on reproductive growth and quantitative and qualitative characteristics of strawberry fruit (Fragaria ananassa Duch. cv. Pajaro). ejgcst. 2011; 2 (3) :41-49
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-238-fa.html
رنجبر روح‌اله، عشقی سعید، رستمی مسلم. اثر محلول‌پاشی سولفات نیکل و اوره بر رشد زایشی و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه توت فرنگی رقم پاجارو (Fragaria ananassa Duch. cv. Pajaro). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1390; 2 (3) :41-49

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-238-fa.html


استاديار بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شيراز
چکیده:   (26512 مشاهده)
چکیده در این پژوهش، اثر محلول‌پاشی سولفات نیکل و اوره بر رشد زایشی، عملکرد و برخی ویژگی‌های کیفی میوه توت ‌فرنگی مطالعه شد. گیاهان دختری ریشه‌دار شده توت ‌فرنگی، رقم پاجارو، در گلدان‌های 3 لیتری در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز کاشته شدند. گیاهان مستقر شده در مرحله 4 تا 5 برگی با سولفات نیکل در غلظت‌های صفر، 150، 300 و 450 میلی‌گرم در لیتر و اوره در غلظت‌های صفر و 2 گرم در لیتر محلول‌پاشی شدند. عملکرد، وزن اولین، دومین و سومین میوه، نسبت طول به قطر میوه، تعداد گل آذین و تعداد گل در گل آذین از ویژگی‌های مورد نظر رشد زایشی و ویتامین ث، درصد مواد جامد محلول و اسید کل از ویژگی‌‌های کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار 300 میلی‌گرم در لیتر سولفات نیکل بدون اوره باعث افزایش معنی‌دار عملکرد، وزن میوه‌های اولیه و ثانویه و تعداد گل آذین نسبت به شاهد شد. هم‌چنین تیمار 300 میلی‌گرم در لیتر سولفات نیکل همراه با 2 گرم در لیتر اوره بیشترین میزان اسید کل (75/0 درصد) را دارا بود. در مجموع، محلول‌پاشی سولفات نیکل با غلظت 300 میلی‌گرم در لیتر همراه با 2 گرم در لیتر اوره برای افزایش عملکرد توت فرنگی پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 245 kb]   (2520 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۰/۹/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف