دوره 1، شماره 3 - ( 9-1389 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 31-41 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghdak P, Mobli M, Khoshgoftarmanesh A H, Shakeri F. Effects of adding bentonite to different substrates on vegetative growth and yield of snap beans (Phaseulus vulgaris L.). ejgcst. 2010; 1 (3) :31-41
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-100-fa.html
عقدک پروان، مبلی مصطفی، خوشگفتارمنش امیرحسین، شاکری فاطمه. تأثیر افزودن بنتونیت به بسترهای مختلف کاشت بر رشد رویشی و عملکرد لوبیا سبز (Phaseulus vulgaris L.). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1389; 1 (3) :31-41

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-100-fa.html


چکیده:   (48375 مشاهده)
به منظور ارزیابی تأثیر افزودن سوپر جاذب رطوبت (بنتونیت) به بسترهای مختلف کشت بدون خاک روی رشد و عملکرد لوبیا سبز، پژوهشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی شامل 9 تیمار و چهار تکرار در گلخانه‌های پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. در آزمایش اول 9 تیمار پوسته ‌شلتوک، تراشه ‌چوب، ماسه خالص و ترکیب هریک با 10 و 20 درصد حجمی بنتونیت استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین طول ساقه، تعداد گره و برگ، وزن تر اندام هوایی و تعداد غلاف میوه مربوط به تیمار پوسته‌ شلتوک 90%+ بنتونیت 10% بود. کمترین رشد رویشی مربوط به تیمارهای حاوی ماسه و بنتونیت بود. افزودن مقدار بتونیت از 10% به 20% موجب کاهش شاخص‌های رشد رویشی در اکثر تیمارها شد. با توجه به نتایج به‌ دست آمده از آزمایش اول، تیمار ماسه حذف و در آزمایش دوم تیمارهای پوسته ‌شلتوک، تراشه ‌چوب، پرلیت خالص و ترکیب هریک با 5 و 10 درصد حجمی بنتونیت استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین ارتفاع بوته، تعداد گره و برگ، وزن خشک بوته، تعداد انشعاب و هم‌چنین بیشترین عملکرد مربوط به تیمار پرلیت خالص بود. افزودن 5 و 10 درصد بنتونیت به پوسته‌ شلتوک و تراشه‌ چوب موجب افزایش معنی‌دار رشد رویشی شد که این افزایش در مورد تیمارهای دارای 10% بنتونیت بیشتر از تیمارهای حاوی 5% بود. با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش، افزودن 10% بنتونیت به بسترهای سبک پوسته ‌شلتوک و تراشه ‌چوب سبب افزایش رشد رویشی و عملکرد محصول و در همان حال کاهش هدرروی محلول غذایی می‌شود
متن کامل [PDF 261 kb]   (2797 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۹/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف