دوره 6، شماره 2 - ( 5-1394 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 1-8 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.6.2.1

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safaei M, Panahandeh J, Tabatabaei S, Motallebi Azar A. Effects of different nutrients solutions on nutrients concentration and some qualitative traits of lettuce in hydroponics system . ejgcst. 2015; 6 (2) :1-8
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-974-fa.html
صفایی میثم، پناهنده جابر، طباطبایی سید جلال، مطلبی آذر علیرضا. مقایسه تأثیر محلول‌های غذایی مختلف بر غلظت عناصر و برخی صفات کیفی کاهو در سیستم هیدروپونیک . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1394; 6 (2) :1-8

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-974-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (2838 مشاهده)
کاهو به عنوان یک سبزی برگی دارای منافع اقتصادی قابل توجهی می‌باشد. با وجود اینکه امروزه تمایل زیادی به تولید این سبزی به صورت آبکشت (هیدروپونیک) وجود دارد، ولی محلول‌های غذایی مختلفی برای پرورش کاهو استفاده می‌شود و یک محلول غذایی بهینه برای پرورش این سبزی در ایران معرفی نشده است. بنابراین، آزمایشی برای شناسایی محلول بهینه از بین محلول‌های غذایی رایج برای پرورش کاهو انجام گرفت. در این آزمایش، تأثیر چهار محلول غذایی (هوگلند و آرنون NSHog، ناپ NSKnop، انگلستان NSUK و محلول دانشگاه تبریز NSUT) روی دو رقم کاهوی سیاهو (Siahoo) و کانکویستادور (Conquistador) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بررسی و صفاتی مانند مواد جامد قابل حل (TSS)، تست پانل، درصد ماده خشک، محتوای نیتروژن، پتاسیم، فسفر و کلسیم و نیترات برگ اندازه‌گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که محلول‌های غذایی مختلف تأثیر معنی‏داری بر غلظت عناصر و برخی صفات کیفی داشتند. به‌طوری که بیشترین درصد ماده خشک و محتوای نیتروژن و پتاسیم برگ به ترتیب در محلول‌های ناپ، دانشگاه تبریز و هوگلند مشاهده شد. اثر متقابل رقم و نوع محلول غذایی بر نتایج تست پانل معنی‏دار شد، به‌طوری که محلول‌های هوگلند و ناپ در رقم کانکویستادور و محلول‌های انگلستان و هوگلند در رقم سیاهو حداکثر ارزش تست پانل را نشان دادند. اثر محلول‌های غذایی بر سایر صفات اندازه‏گیری شده معنی‏دار نشد. به این ترتیب، به نظر می‌رسد که مصرف محلول‌ غذایی هوگلند از نظر صفات کیفی کاهو ارجحیت داشته باشد. ولی لازم است که محلول‌های غذایی از نظر عملکرد و جنبه‌های اقتصادی نیز بررسی گردند.
واژه‌های کلیدی: سبزی برگی، محلول بهینه، تست پانل
متن کامل [PDF 302 kb]   (1410 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۴/۵/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۵/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۵/۲۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق