دوره 8، شماره 1 - ( 2-1396 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 35-55 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.8.1.35

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

roosta H R, Rzakhani D, Raghami M, Esmaeilizadeh M. Comparison of the effect of nano-chelate iron with fe-chelate on growth and physiological characteristics of two cultivars of Pepper in soilless culture system. ejgcst. 2017; 8 (1) :35-55
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-959-fa.html
روستا حمید رضا، رضاخانی نژاد داراب، رقامی محمودرضا، اسماعیلی زاده مجید. مقایسه اثر نانو کلات آهن با کلات آهن بر رشد و ویژگی‌های فیزیولوژیکی دو رقم فلفل دلمه ای در شرایط قلیائی در سیستم کشت بدون خاک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1396; 8 (1) :35-55

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-959-fa.html


دانشیار دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
چکیده:   (446 مشاهده)

به‌منظور تعیین بهترین منابع آهن برای گیاه فلفل دلمه­ ای در شرایط قلیایی و غیر قلیایی، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه فاکتور نوع کود آهن در سه سطح (شاهد (بدون آهن)، نانو کلات آهن و Fe-EDDHA) و بیکربنات سدیم در دو سطح (صفر و 10 میلی­ مولار) و رقم (بنانزا و گریفاتون) در سه تکرار اجرا شد. گیاهان پس از 45 روز رشد در محیط کشت بدون خاک به مدت 2 ماه تحت تیمار بیکربنات سدیم قرار گرفتند. نتایج نشان داد بیشترین کاهش ویژگی­های رویشی (وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه)، زایشی (تعداد میوه، طول میوه، وزن میوه، قطر میوه) و اکو­فیزیولوژیکی (Fv/Fm ،  PIو RWC) مربوط به تیمار شاهد بود. در رابطه با رنگیزه­ های گیاهی، با افزایش غلظت بیکربنات سدیم کمترین میزان کلروفیل a، b و کارتنوییدها مربوط به تیمار شاهد و بیشترین مقدار مربوط به تیمار Fe-EDDHA بود .تنش بیکربنات سدیم باعث کاهش معنی­ دار غلظت عناصر غذایی در اندام هوایی و ریشه گردید.  طبق نتایج حاصل با توجه به ویژگی­ های مختلف اندازه­ گیری شده، در غلطت 10 میلی­ مولار بیکربنات سدیم، بهترین منبع کودی کلات آهن Fe-EDDHA بود و منبع کودی کلات آهن نانو بعد از کلات آهن Fe-EDDHA قرار گرفت.

متن کامل [PDF 363 kb]   (169 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۲/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق