دوره 6، شماره 1 - ( 3-1394 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 125-134 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ejgcst.6.1.125

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of putrescine and salinity on morphological and biochemical traits and pigment content of marigold plant (Calendula officinalis L.) . ejgcst. 2015; 6 (1) :125-134
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-950-fa.html
بنی‌اسدی فاطمه، صفاری وحیدرضا، مقصودی مود علی اکبر. تأثیر پوترسین و شوری بر ویژگی‌های مورفولوژیک، بیوشیمیایی و رنگیزه‌های گیاه همیشه‌بهار (Calendula officinalis L.) . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1394; 6 (1) :125-134

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-950-fa.html


پژوهشکده باغبانی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان
چکیده:   (1279 مشاهده)
برای بررسی تأثیر تنش شوری و پوترسین بر برخی ویژگی‌های مورفولوژیک، بیوشیمیایی و رنگیزه‌های گیاه همیشه‌بهار، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل چهار سطح کلرید سدیم (1، 3، 6 و 9 دسی‌زیمنس بر متر) و سه سطح پوترسین (صفر، 1 و 2 میلی‏مولار) در گلخانه انجام شد. کلرید سدیم به‌صورت کاربرد خاکی و تیمار پوترسین به صورت محلول‌پاشی برگی بود. نتایج نشان داد که شوری کلیه پارامترهای رویشی و رنگیزه‌ها را به‌طور معنی‌داری کاهش داد؛ ولی میزان قند احیاء برگ و ریشه را افزایش داد. کاربرد پوترسین باعث افزایش کلیه پارامترهای بیوشیمیایی و رنگیزه‌های همیشه‏بهار شد؛ ولی بر تعداد و قطر گل تأثیر معنی‌داری نداشت. محلول‌پاشی 2 میلی‌مولار پوترسین تحت شوری 9 دسی‌زیمنس بر متر، به‌ترتیب وزن تر گل، وزن خشک شاخساره، کلروفیل a، کلروفیل کل، کاروتنوئید گلبرگ و قند احیاء برگ را به میزان 29، 27، 35، 32، 17 و 15 درصد نسبت به عدم مصرف پوترسین افزایش داد. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، کاربرد پوترسین موجب بهبود ویژگی‌های رشدی، بیوشیمیایی و رنگیزه‌های گیاه همیشه‏بهار تحت تنش شوری شد.
واژه‌های کلیدی: پلی‌آمین، شوری، رنگیزه، قند احیا
متن کامل [PDF 219 kb]   (1117 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی و دارویی
دریافت: ۱۳۹۴/۳/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۳/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق