دوره 5، شماره 4 - ( 12-1393 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 229-239 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamali M, Shour M, Tehranifar A, Goldani M, Salahvarzi Y. Effect of salt stress and increasing carbon dioxide on proline accumulation, carbohydrates and other morphophysiological characteristics of Amaranthus tricolor . ejgcst. 2015; 5 (4) :229-239
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-902-fa.html
کمالی مریم، شور محمود، تهرانی‌فر علی، گلدانی مرتضی، سلاح‌ورزی یحیی. اثر تنش شوری و افزایش دی‌اکسید ‌کربن بر تجمع پرولین، کربوهیدرات و سایر صفات مورفوفیزیولوژیک گل زلف عروس (Amaranthus tricolor L). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (4) :229-239

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-902-fa.html


دانشجوی دکترا گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (1468 مشاهده)

افزایش غلظت دی‌اکسید کربن اتمسفری اثر مستقیمی بر فعالیت‌های گیاهی دارد. آزمایشی به‌منظور بررسی اثر افزایش غلظت دی‏اکسید کربن هوا از ۳8۰ به ۷0۰ و 1050 میلی‌گرم در لیتر بر برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی و فیزیولوژیک گل زلف عروس (Amaranthus tricolor L.) تحت سه تیمار شوری (صفر، 150 و 300 میلی‌مولار) در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. نتایج نشان داد که برهمکنش شوری و دی‌اکسید ‌کربن در صفاتی مثل وزن خشک کل، نشت الکترولیت، محتوای رطوبت نسبی و میزان جذب یون سدیم از نظر آماری در سطح احتمال 1% معنی‌دار بود، ولی برهمکنش این دو تیمار در صفاتی مثل غلظت پرولین و کربوهیدرات کل تفاوت معنی‌داری از نظر آماری در سطح احتمال 1% نشان نداد. بیشترین محتوای رطوبت نسبی در غلظت 700 میلی‌گرم در لیتر دی‌اکسید ‌کربن، زمانی که گیاهان تنها با آب مقطر (بدون تنش شوری) آبیاری شدند، مشاهده شد. اعمال تیمارهای 700 و 1050 میلی-گرم در لیتر دی‌اکسید ‌کربن در بیشترین سطح نمک، درصد نشت الکترولیت را به‌ترتیب به میزان 26 و 19 درصد نسبت به میانگین شاهد دی‌اکسید ‌کربن کاهش داد.

متن کامل [PDF 345 kb]   (1199 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بسترهای کاشت
دریافت: ۱۳۹۳/۱۲/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۲/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق