دوره 5، شماره 4 - ( 12-1393 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 41-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Manzari Tavakoli M, Bagheri V, Roosta H. Comparison of efficiency of different Fe sources on growth and physiological characteristics of lettuce under alkaline conditions in hydroponic system. ejgcst. 2015; 5 (4) :41-49
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-886-fa.html
منظری توکلی میثم، باقری واحد، روستا حمیدرضا. مقایسه کارآیی منابع مختلف آهن بر رشد و ویژگی‌های فیزیولوژیک کاهو . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (4) :41-49

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-886-fa.html


کارشناس ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، رفسنجان
چکیده:   (2035 مشاهده)

به منظور بررسی اثر منابع متفاوت آهن تحت شرایط تنش بیکربنات سدیم بر عملکرد گیاه کاهو، یک آزمایش گلخانهای با دو فاکتور شامل منبع آهن در سه شکل (Fe-EDDHA، نانوکلات آهن و نانوفرتایل) و بیکربنات سدیم در سه سطح (صفر، 5 و 10 میلیمولار) با سه تکرار انجام پذیرفت. پس از سه هفته رشد، دانهالها به مدت 30 روز تحت تأثیر تیمار بیکربنات سدیم قرار گرفتند. نتایج نشان داد که وزن خشک اندام هوایی و ریشه با افزایش غلظت بیکربنات سدیم به طور معنیداری کاهش یافت. در پاسخ به افزایش بیکربنات سدیم، محتوای کلروفیل a، کلروفیل b و حداکثر بازدهی محصول کوانتومی فتوسیستم II (Fv/Fm) در تمام منابع آهن کاهش نشان دادند. این در حالی بود که کمترین کاهش این ویژگی­ها در گیاهانی رخ داد که با کود آهن Fe-EDDHA تغذیه شده بودند. تنش بی‎کربنات سدیم باعث کاهش معنی‎دار غلظت آهن در اندام هوایی و ریشه گردید. به طوری که میزان آهن در اندام هوایی گیاهان، در غلظت 10 میلی‎مولار بی‎کربنات سدیم، در تیمار نانوفرتایل، 88/64 درصد نسبت به شاهد کاهش نشان داد. با توجه به نتایج به‏دست آمده، Fe-EDDHA به­دلیل حلالیت و فراهمی بیشتر در محلول، دارای قابلیت بیشتری برای جذب توسط کاهو بوده که در نتیجه موجب افزایش رشد کاهو شد. بنابراین، با توجه به اهمیت آهن در تغذیه گیاه، مصرف کود Fe-EDDHA در شرایط قلیائیت بهترین منبع تأمین آهن برای کاهو شناخته شد

واژه‌های کلیدی: قلیائیت، کلات آهن، عناصر غذایی
متن کامل [PDF 783 kb]   (978 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بسترهای کاشت
دریافت: ۱۳۹۳/۱۲/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۲/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق