دوره 5، شماره 3 - ( 7-1393 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 113-123 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gheshlaghi Z, Khorassani R, Haghnia G H, Kafi M. Effect of zinc and harvest times on decrease nitrate accumulation and nitrate reductase enzyme activity in lettuce and spinach grown hydroponically. ejgcst. 2014; 5 (3) :113-123
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-790-fa.html
قشلاقی زهرا، خراسانی رضا، حق نیا غلامحسین، کافی محمد. تأثیر عنصر روی و زمان برداشت بر کاهش انباشت نیترات و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در کاهو و اسفناج در محیط آبکشت. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (3) :113-123

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-790-fa.html


گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (2255 مشاهده)
سبزی‌های برگی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای رژیم غذایی انسان، دارای بیشترین سهم استفاده از کودهای نیتروژن بوده و بیش از سایر فرآورده‌ها در معرض خطر انباشتگی نیترات قرار دارند. به‌منظور بررسی تأثیر تغذیه روی و زمان برداشت بر کاهش انباشت نیترات و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در دو گیاه کاهو و اسفناج، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاًً تصادفی با سه تکرار در محلول‌غذایی هوگلند و آرنون با دو سطح روی (7 و 50 میکروگرم در لیتر) و دو زمان برداشت (29 و 46 روز) انجام شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت روی، غلظت نیترات در اندام هوایی کاهو در هر دو زمان برداشت و غلظت نیترات در ریشه گیاه در زمان برداشت دوم کاهش یافت، در حالی‌که کاهش غلظت نیترات در ریشه و اندام هوایی اسفناج مشاهده نشد. در هر دو گیاه کاربرد مقدار زیاد روی سبب افزایش فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز گردید. نتایج هم‌چنین نشان داد که گذشت زمان موجب کاهش فعالیت آنزیم و افزایش انباشت نیترات در هر دو گیاه شد. نتایج این پژوهش نشان داد متابولیسم نیترات در گیاهان تحت تأثیر فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز بوده و فعالیت این آنزیم نیز تحت تأثیر نوع گیاه، زمان برداشت و عناصر غذایی از جمله غلظت عنصر روی است
متن کامل [PDF 214 kb]   (994 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق