دوره 5، شماره 3 - ( 7-1393 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 81-93 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nourmandipour F, Farpoor M H, Sarcheshmehpour M. Effect of salinity and different Mg/Ca ratios on mycorrhiza colonization and vegetative traits of Sorghum bicolor. ejgcst. 2014; 5 (3) :81-93
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-787-fa.html
نورمندی‌پور فیروزه، فرپور محمد هادی، سرچشمه‌پور مهدی. تأثیر شوری و نسبت‌های مختلف منیزیم به کلسیم بر کلونیزاسیون میکوریزی و صفات رویشی گیاه سورگوم. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (3) :81-93

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-787-fa.html


گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (2054 مشاهده)
قارچ‌های میکوریزی قادرند با گیاهان همزیست شده و با جذب برخی عناصر و کاهش اثرهای سوء شوری و سمیت عناصر، باعث بهبود رشد گیاه شوند. در این تحقیق، تأثیر سطوح مختلف شوری و نسبت‌های Mg/Ca بر درصد کلونیزاسیون قارچ Glomus sp. و صفات رویشی گیاه سورگوم تحت شرایط گلخانه، به‌صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار بررسی گردید. فاکتورها شامل سطوح شاهد و تلقیح شده با میکوریز، سطوح شوری (2، 5 و10 دسی‌زیمنس بر متر) و نسبت‌های Mg/Ca (5/0، 1، 2 و 4) بود. نتایج نشان داد که با افزایش شوری، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و طول اندام هوایی کاهش یافت؛ اما میزان کاهش این صفات در گیاهان میکوریزی نسبت به گیاهان شاهد به‌طور معنی‌داری (05/0P<) کمتر بود. میزان کلونیزاسیون در شوری 10 دسی‌زیمنس بر متر از 17/62 (شاهد) به 67/30 درصد کاهش یافت. با افزایش نسبت Mg/Ca، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و هم‌چنین درصد کلونیزاسیون افزایش یافت، که افزایش وزن تر و خشک در گیاهان تلقیح شده بیشتر بود. با توجه به نتایج مقایسه میانگین اثرهای متقابل نسبت Mg/Ca با میکوریز، درصد کلونیزاسیون به‌طور معنی‌داری افزایش یافت. به‌نظر می‌رسد که تلقیح نقش مهمی در افزایش پارامترهای رشد و کاهش آثار سوء شوری و منیزیم در گیاه سورگوم دارد.
متن کامل [PDF 242 kb]   (596 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق