دوره 5، شماره 3 - ( 7-1393 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 21-35 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saadatian B, Soleymani F, Ahmadvand G. Response of phenological stages and chlorophyll index of wheat cultivars at different salinity levels and their relation to yield. ejgcst. 2014; 5 (3) :21-35
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-783-fa.html
سعادتیان بیژن، سلیمانی فاطمه، احمدوند گودرز. ارزیابی واکنش مراحل فنولوژیک و شاخص کلروفیل ارقام گندم در سطوح مختلف شوری و ارتباط آنها با عملکرد. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (3) :21-35

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-783-fa.html


گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (2259 مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی نقش فنولوژی در واکنش ارقام گندم به تنش شوری انجام شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان اجرا گردید. تیمار‌های آزمایش شامل چهار رقم گندم (الوند، توس، نوید و سایسون) و پنج سطح شوری آب (صفر، 4، 8، 12 و 16 دسی‏زیمنس بر متر) بود. نتایج نشان داد که تنش شوری، به‌جز مرحله سبز شدن، بر سایر مراحل فنولوژیک ارقام گندم اثر کاهشی داشت. صفات شاخص کلروفیل، ارتفاع بوته، وزن خشک سنبله، درصد ساقه بارور، طول سنبله، عملکرد دانه و بیولوژیک گندم در تنش شوری کاهش یافت. ارقام گندم در هر یک از صفات مورد بررسی با یکدیگر تفاوت معنی‌داری داشتند. بیشترین تأثیر شوری بر فنولوژی و دیگر صفات مورد بررسی در رقم سایسون به‌دست آمد. با افزایش سطح شوری، دو رقم توس و نوید در بسیاری از صفات اندازه‌گیری شده تغییرات کمتری در مقایسه با دو رقم دیگر نشان دادند. به‌طورکلی، رقم توس به‌دلیل نیاز به درجه- روز- رشد تجمعی کمتر برای تکمیل مراحل فنولوژیک و ثبات بیشتر در عملکرد، سازگارترین رقم به شوری بود.
متن کامل [PDF 318 kb]   (1338 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق