دوره 5، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 133-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Allahvirdizadeh N, Nazari Deljou M J. Effect of humic acid on morph-physiological traits, nutrients uptake and postharvest vase life of pot marigold cut flower (Calendula officinalis cv. Crysantha) in hydroponic system. ejgcst. 2014; 5 (2) :133-143
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-733-fa.html
الهویردی‌زاده ندا، نظری دلجو محمدجواد. تأثیر اسید هومیک بر شاخص‌های مورفوفیزیولوژیک، جذب عناصر غذایی و دوام عمر پس از برداشت گل شاخه بریده همیشه بهار (Calendula officinalis cv. Crysantha). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (2) :133-143

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-733-fa.html


، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مهاباد
چکیده:   (3545 مشاهده)

  اسید هیومیک با فعالیت شبه­هورمونی تأثیر به‏سزایی بر جذب عناصر غذایی، عملکرد و کیفیت محصولات تولیدی دارد. در همین راستا، جهت تعیین بهترین غلظت اسید هیومیک در پرورش گل شاخه بریده همیشه بهار در سیستم هیدروپونیک، تأثیر غلظت­های مختلف اسید هیومیک (صفر، 250، 500، 750 و 1000 میلی­گرم بر لیتر) بر شاخص­های ریخت­شناسی، جذب عناصر غذایی و دوام عمر پس از برداشت گل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش بیانگر تأثیر معنی­دار اسید هیومیک بر صفات فیزیولوژیک و ریخت­شناسی گل همیشه بهار بود. بر همین اساس، سطح برگ و غلظت کلروفیل a ، b و کل به‌عنوان ظرفیت فتوسنتزی، تعداد گل و غلظت کل فنول در مقایسه با شاهد به‌طور معنی­داری تحت تأثیر کاربرد اسید هیومیک قرار گرفتند. هم‌چنین، اسید هیومیک تأثیر معنی‏داری بر جذب عناصر غذایی فسفر و کلسیم در مقایسه با شاهد داشت. دوام عمر گل به‌عنوان مهم‌ترین عامل کیفیت پس از برداشت، در غلظت 250 میلی­گرم بر­ لیتر اسید هیومیک نسبت به شاهد 20% افزایش یافت. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، کاربرد اسید هیومیک با غلظت­های 250 و 500 میلی­گرم بر­ لیتر در محلول غذایی گل شاخه بریده همیشه بهار رقم کریسانتا در سیستم هیدروپونیک توصیه می­گردد.

متن کامل [PDF 198 kb]   (1301 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۳/۴/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق