دوره 5، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 27-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hassanpour Asil M, Roein Z, Sabouri A. Identification of superior chrysanthemum genotypes based on phenological traits and postproduction longevity. ejgcst. 2014; 5 (2) :27-37
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-724-fa.html
حسن‌پور اصیل معظم، روئین زینب، صبوری عاطفه. شناسایی ژنوتیپ‌های برتر گل داوودی براساس صفات فنولوژیک و ماندگاری گلدانی. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (2) :27-37

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-724-fa.html


دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
چکیده:   (30175 مشاهده)
گل داوودی یکی از مهم­ترین گیاهان زینتی و دارویی در عرصه جهانی به شمار می­رود. در پژوهش حاضر، تنوع موجود بین 50 ژنوتیپ گل داوودی توسط خصوصیات فنولوژیک و مورفولوژیک مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس تجزیه واریانس داده­ها، تمام صفات مورد بررسی معنی­دار بودند و ضریب تغییرات ژنتیکی برای اکثر صفات بیش از 40% بود. بیشترین توارث­پذیری عمومی مربوط به زمان رنگ‌گیری غنچه گل (59/90 درصد) و ماندگاری گلدانی (3/88 درصد) بود. کمترین وراثت­پذیری را زمان باز شدن گلچه لوله­ای (05/6 درصد) به خود اختصاص داد. در تجزیه رگرسیون گام­به­گام برای متغیر وابسته ماندگاری گلدانی، صفات زمان رنگ­گیری غنچه گل، زمان شکوفایی کامل گل و زمان ریزش گرده توانستند وارد مدل شوند. بر این اساس، طول دوره رویشی و رفتار گلچه­های زبانه­ای و لوله­ای بر ماندگاری گلدانی تأثیر دارند. از سوی دیگر، تجزیه خوشه­ای به روش حداقل واریانس وارد، ژنوتیپ­های مورد مطالعه را به شش گروه تقسیم کرد. دو ژنوتیپ "افروز و نامعلوم1" با دوره رویشی کوتاه، ریزش گرده دیرهنگام و ماندگاری گلدانی بالا در گروه جداگانه­ای قرار گرفتند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ژنوتیپ­های داوودی مورد مطالعه از پتانسیل ژنتیکی بسیار مطلوبی برخوردارند و بسته به هدف، بسیاری از آنها را می­توان جهت بهبود صفات مختلف در برنامه­های اصلاحی به­کار برد.
متن کامل [PDF 241 kb]   (1189 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۳/۴/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق