دوره 5، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 11-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eshghizadeh H R, Kafi M, Nezami A, Khoshgoftarmanesh A H. Effect of salinity on leaf water status, proline and total soluble sugar concentrations and activity of antioxidant enzymes in blue panic grass. ejgcst. 2014; 5 (2) :11-25
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-723-fa.html
عشقی‌زاده حمیدرضا، کافی محمد، نظامی احمد، خوشگفتارمنش امیرحسین. تأثیر شوری بر وضعیت آب برگ، غلظت پرولین، کل قندهای محلول و فعالیت آنتی‌اکسیدانی گیاه ارزن پادزهری. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (2) :11-25

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-723-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (3408 مشاهده)

مطالعه تغییرات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی در شرایط تنش، راهکار مناسبی جهت بررسی جنبه‌های وراثتی تحمل به تنش فراهم می‌آورد. در این مطالعه، تغییرات وضعیت آب، تنظیم‌کننده‌های اسمزی و فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدان بافت برگ گیاه ارزن پادزهری
(
Panicum antidotale Retz)تحت تنش شوری در شرایط گلخانه طی پنج هفته متوالی ارزیابی شد. اعمال تیمارهای شوری آب آبیاری (صفر (شاهد)، 70، 140، 210 و 280 میلی‌مولار NaCl) در مرحله چهار برگی گیاهچه‌ها آغاز شد. نتایج نشان داد که اختلاف بین بیشترین محتوای نسبی آب برگ در تیمار غیر شور در مقایسه با کمترین مقدار در تیمار 280 میلی‌مولار شوری به‌ترتیب 67/8، 31، 25، 28 و 27 درصد در هفته­های اول تا پنجم بود. پتانسیل اسمزی آب برگ در تیمارهای مختلف شوری با گذشت زمان روندی کاهشی نشان داد و از 717/0- مگاپاسکال در هفته اول به 26/1- مگاپاسکال در هفته پنجم پس از اعمال تنش رسید. مقدار کل کربوهیدرات‌های محلول برگ نیز با شوری کاهش یافت. در 28 روز پس از اعمال تنش، فعالیت اسکوربات پراکسیداز در تیمار غیر شور 40% بیشتر از تیمار 280 میلی‌مولار بود؛ هر چند بیشترین فعالیت آنزیم اسکوربات پراکسیداز به تیمار 70 میلی‌مولار شوری تعلق داشت. محتوای نسبی آب برگ (**62/0=r) و پایداری غشا (**52/0=r) بیشترین همبستگی مثبت را با تولید ماده خشک گیاه ارزن پادزهری داشتند. هم‌چنین، افزایش فعالیت مهار رادیکال DPPH (**61/0-=r) و فنول کل (**69/0-=r) در تولید ماده خشک و تحمل شرایط شور نقش مؤثری داشتند. روش رگرسیون گام به گام نشان داد که غلظت کل فنول (722/0- = β) و مقدار پرولین بخش هوایی (265/0- = β) از مؤلفه‌های اصلی تحمل به شوری در گیاه ارزن پادزهری محسوب می­شوند.

متن کامل [PDF 381 kb]   (1962 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۳/۴/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف