دوره 1، شماره 1 - ( 3-1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 41-56 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi N, Parsazadeh M. Effect of Nitrogen Form and pH of Nutrient Solution on the Shoot Concentration of Phosphorus, Nitrate, and Nitrogen of Spinach in Hydroponic Culture. ejgcst. 2010; 1 (1) :41-56
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-60-fa.html
نجفی نصرت اله، پارسازاده منصور. تأثیر شکل نیتروژن و pHمحلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات و نیتروژن بخش هوایی اسفناج در کشت هیدروپونیک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1389; 1 (1) :41-56

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-60-fa.html


استاديار
چکیده:   (20791 مشاهده)

  برای بررسی تأثیر نسبت نیترات به آمونیوم و pH محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات، نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل بخش هوایی اسفناج آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با دو فاکتور شامل pH محلول غذایی در سه سطح 5/4، 5/6 و 8 و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی در پنج سطح 100:0، 75:25، 50:50، 25:75 و 0:100 با چهار تکرار به صورت هیدروپونیک انجام شد. نتایج نشان داد که اثر pH محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات و نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی بخش هوایی اسفناج معنی­دار بود ولی بر غلظت نیتروژن کل بخش هوایی معنی­دار نبود. با افزایش pH محلول غذایی از 5/4 به 8، غلظت فسفر و نیترات بخش هوایی به طور معنی­داری کاهش یافت، در حالی که نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل بخش هوایی اسفناج تغییر معنی­داری نکرد. با افزایش آمونیوم محلول غذایی ، غلظت نیترات بخش هوایی اسفناج به طور معنی­داری کاهش یافت، در حالی که غلظت فسفر و نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل اسفناج به طور معنی­داری افزایش ­یافت. تأثیر شکل نیتروژن محلول غذایی بر غلظت و مقدار فسفر، نیترات و نیتروژن کل اسفناج به pH محلول غذایی بستگی داشت. بیشترین غلظت فسفر در نسبت نیترات به آمونیوم 0:100 و pH برابر 8 بود. بیشترین غلظت نیترات در نسبت نیترات به آمونیوم 100:0 و 8= pH بوده، در حالی که بیشترین غلظت نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل اسفناج در نسبت نیترات به آمونیوم 25:75 و pH برابر 5/6 مشاهده گردید.

 

 

متن کامل [PDF 357 kb]   (3091 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۵/۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف