دوره 1، شماره 1 - ( 3-1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 27-34 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farzaneh N, Golchin A, Hashemi Majd K. Effects of Different Levels of Supplementary Nitrogen and Potassium in Nutrient Solution on Yield and Leaf N and K Concentrations of Tomato. ejgcst. 2010; 1 (1) :27-34
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-58-fa.html
فرزانه نسرین، گلچین احمد، هاشمی مجد کاظم. تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم مکمل محلول غذایی بر عملکرد و غلظت نیتروژن و پتاسیم برگ گوجه‌فرنگی. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1389; 1 (1) :27-34

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-58-fa.html


چکیده:   (22925 مشاهده)
اثر سطوح مختلف نیتروژن (100، 200، 300 و 400 میلی‌‌گرم در لیتر) و پتاسیم (125، 250 و 375 میلی گرم در لیتر) بر عملکرد و غلظت نیتروژن و پتاسیم برگ گوجه‌فرنگی در محیط کشت پرلیت به‌صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار بررسی شد. بیشترین عملکرد میوه از مصرف 200 میلی گرم در لیتر نیتروژن به‌دست آمد. سطوح بالاتر نیتروژن باعث کاهش عملکرد گردید. با افزایش غلظت نیتروژن محلول غذایی، غلظت نیتروژن برگ به‌طور معنی داری افزایش، ولی غلظت پتاسیم برگ کاهش یافت. سطوح مختلف پتاسیم بر عملکرد تأثیر معنی داری نداشت. افزایش سطوح پتاسیم باعث کاهش غلظت نیتروژن و افزایش معنی دار غلظت پتاسیم برگ شد. بیشترین و کمترین عملکرد گوجه‌فرنگی به ترتیب از تیمارهای 200 میلی گرم در لیتر نیتروژن+ 250 میلی گرم در لیتر پتاسیم و 400 میلی گرم در لیتر نیتروژن+ 375 میلی گرم در لیتر پتاسیم به‌دست آمد. بالاترین و پائین ترین غلظت نیتروژن برگ نیز به ترتیب در تیمارهای 400 میلی گرم در لیتر نیتروژن+ 125 میلی گرم در لیتر پتاسیم و 100 میلی گرم در لیتر نیتروژن+ 375 میلی گرم در لیتر پتاسیم مشاهده شد. تیمارهای 100 میلی گرم در لیتر نیتروژن+ 375 میلی گرم در لیتر پتاسیم و 400 میلی گرم در لیتر نیتروژن+ 125 میلی گرم در لیتر پتاسیم به ترتیب باعث ایجاد بیشترین و کمترین غلظت پتاسیم در برگ گردیدند.
متن کامل [PDF 196 kb]   (2295 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۵/۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق