دوره 4، شماره 3 - ( 7-1392 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 77-87 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saeri Z, Khoshgoftarmanesh A H, Kalbasi M, Mobli M, Haghighi M. The effect of different soilless media on macro- and micronutrients uptake by cherry tomato . ejgcst. 2013; 4 (3) :77-87
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-530-fa.html
صابری زهرا، خوشگفتارمنش امیرحسین، کلباسی محمود، مبلی مصطفی، حقیقی مریم. تأثیر بسترهای مختلف کشت بر جذب عناصر پرمصرف و کم‌مصرف توسط گوجه‌فرنگی گیلاسی . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1392; 4 (3) :77-87

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-530-fa.html


گروه باغباني، دانشکده کشاورزي، دانشگاه صنعتي اصفهان
چکیده:   (6153 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر برخی از بسترهای کشت بر جذب و غلظت عناصر غذایی در گوجه‏فرنگی گیلاسی (Lycopersicon esculentum var. Cerasiforme)، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار و دو بوته در هر گلدان در سیستم کشت هیدروپونیک باز اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل پرلیت- ورمیکولیت 50:50 درصد حجمی، پرلیت- زئولیت 50:50 درصد، پرلیت 100 درصد، شلتوک 100 درصد، شلتوک- ورمیکولیت 50:50 درصد، شلتوک- زئولیت 50:50 درصد، پرلیت- شلتوک- ورمیکولیت 5/37 :5/37 :25 درصد، پرلیت- شلتوک- زئولیت 5/37 :5/37 :25 درصد و کوکوپیت 100 درصد بود. نتایج اندازه‌گیری عناصر بسترها نشان داد که بیشترین غلظت پتاسیم در کوکوپیت و زئولیت بود و کلسیم در بستر زئولیت، منیزیم در کوکوپیت، منگنز در شلتوک، مس در ورمیکولیت، روی در کوکوپیت و آهن در ورمیکولیت بیشترین مقدار را داشتند. بیشترین غلظت پتاسیم و منیزیم شاخساره گوجه‏فرنگی در تیمار کوکوپیت و بیشترین غلظت کلسیم در بستر ورمیکولیت بود. رابطه معنی‌داری بین غلظت عناصر غذایی مختلف، به غیر از پتاسیم، در بسترهای کشت و مقدار جذب آن توسط گیاه وجود نداشت. به طور کلی، بیشترین جذب عناصر غذایی توسط گوجه‏فرنگی گیلاسی در بستر حاوی مخلوطی از پرلیت و ورمیکولیت به دست آمد، که احتمالاً به خاطر شرایط بهینه رشد ریشه‌ها، مخصوصاً تخلخل زیاد و قدرت نگهداری آب و عناصر غذایی است.
واژه‌های کلیدی: پرلیت، ورمیکولیت، زئولیت، کوکوپیت، شلتوک
متن کامل [PDF 485 kb]   (1867 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت مصرف آب
دریافت: ۱۳۹۲/۵/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۲/۷/۲ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق