دوره 4، شماره 2 - ( 4-1392 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 27-39 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini Farahi M, Kholdbarin B, Khalighi A, Mashhadi Akbar Boojar M, Eshghi S, Kavoosi B. Effect of urea: ammonium: nitrate ratios in nutrient solution on photosynthesis and quantitative properties of rose cut flower in soilless culture . ejgcst. 2013; 4 (2) :27-39
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-479-fa.html
حسینی فرهی مهدی، خلدبرین بهمن، خلیقی احمد، مشهدی اکبر بوجار مسعود، عشقی سعید، کاوسی بیژن. اثر نسبت‌های اوره: آمونیوم: نیترات در محلول غذایی بر شدت فتوسنتز و ویژگی‌های کمی گل بریدنی رز در کشت بدون خاک . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1392; 4 (2) :27-39

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-479-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامي، واحد ياسوج، باشگاه پژوهشگران جوان، ياسوج. ايران.
چکیده:   (8096 مشاهده)
برای بررسی تأثیر شکل‌های مختلف نیتروژن در محلول غذایی بر فتوسنتز و ویژگی‌های کمی گل رز رقم دولس‌ویتا، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با هفت نسبت مختلف اوره: آمونیوم: نیترات (0:100:0، 50:50:0، 0:0:100، 50:0:50، 50:25:25، 70:15:15 و 100:0:0) و سه تکرار در یک گلخانه هیدروپونیک پرورش گل رز انجام گرفت. ابتدا بوته‌های ریشه‌دار شده گل رز رقم دولس‌ویتا در گلدان با بستر پرلایت و کوکوپیت به نسبت حجمی مساوی (50:50) کشت گردید. سپس ویژگی‌های کمی شامل طول شاخه، طول غنچه، قطر ساقه و قطر غنچه، شاخص سطح برگ، عمر گل‌جایی، وزن تر شاخه، شاخص سبزینگی برگ و پارامترهای فتوسنتزی اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که افزایش آمونیوم در محلول غذایی سبب کاهش شدت فتوسنتز، کارایی مصرف آب و کارایی سلول‌های مزوفیل برگ گردید. بیشترین میزان طول شاخه در تیمارهای 50:25:25 و 100:0:0، به‌ترتیب 3/88 و 9/86 سانتی‌متر، مشاهده شد. بیشترین وزن تر شاخه در تیمار 100:0:0 به‌دست آمد. کاربرد تیمار 50:0:50 باعث افزایش شاخص سبزینگی برگ در مقایسه با سایر تیمارها گردید. با افزایش میزان آمونیوم در محلول غذایی، عمر گل‌جایی کاهش یافت. به‌طوری که بیشترین و کمترین میزان عمر گل‌جایی (به‌ترتیب 6/17 و 1/11 روز) در تیمارهای 50:25:25 و 0:0:100 مشاهده گردید.
واژه‌های کلیدی: عمر گلجایی، فتوسنتز، عناصر غذایی
متن کامل [PDF 302 kb]   (1378 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۲/۷/۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق