دوره 4، شماره 1 - ( 1-1392 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 39-47 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barakatain L, Nikbakht A, Etemadi N, Khajeh Ali J. Effect of source and method of silica application on some of the quantitative and physiological characteristics of Gerbera jamesonii L.. ejgcst. 2013; 4 (1) :39-47
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-445-fa.html
برکتین لیلا، نیکبخت علی، اعتمادی نعمت‌اله، خواجه علی جهانگیر. اثر منبع و نحوه استفاده از سیلیسیم بر برخی ویژگی‌های کمی و فیزیولوژیک گل ژربرا (Gerbera jamesonii L.). مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1392; 4 (1) :39-47

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-445-fa.html


گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (7391 مشاهده)
ژربرا یکی از مهم‌ترین گل‏های شاخه بریده جهان می‌باشد و محلول‌های غذایی از مهم‌ترین عواملی هستند که در افزایش کمیت و کیفیت گل ژربرا نقش دارند. در مطالعه حاضر، اثر استفاده از سیلیسیم، به‌عنوان یک عنصر سودمند، به دو صورت سیلیکات پتاسیم و نانوسیلیس، بر خصوصیات فیزیولوژیک گل ژربرا رقم"یانارا" بررسی گردید. در این آزمایش، غلظت‏های مختلف سیلیکات پتاسیم و نانوسیلیس شامل محلول‏پاشی نانوسیلیس با دو غلظت 5/12 و 25 میلی‏گرم در لیتر (براساس SiO2)، محلول‏دهی نانوسیلیس در بستر با دو غلظت 5/12 و 25 میلی‌گرم در لیتر (براساس SiO2) و محلول‏دهی سیلیکات پتاسیم در دو غلظت 25 و 50 میلی‌گرم در لیتر (براساس SiO2) و شاهد بدون تیمار در سه تکرار در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که نانوسیلیس در دو غلظت و به هر دو صورت، منجر به کاهش وزن تر گل و افزایش دی‌اکسید کربن زیر روزنه‏ای شد. تعداد گل در تیمار محلول‌دهی 25 میلی‌گرم در لیتر نانوسیلیس نسبت به شاهد افزایش یافت. اگرچه از نظر وزن خشک گل و کلیه فاکتورهای فتوسنتزی، اعم از تعرق، فتوسنتز، کارایی مصرف آب و هدایت روزنه‏ای، تفاوت معنی‏داری بین تیمارها مشاهده نشد، اما به‌طورکلی، نانوسیلیس موجب افزایش تعداد گل ژربرا شد. در حالی‌که سیلیکات پتاسیم نتوانست باعث بهبود صفات بررسی شده گردد.
متن کامل [PDF 131 kb]   (1750 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۴ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق