دوره 5، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 113-124 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motaghian H, Hosseinpur A. Evaluation of some chemical extractants in determining available Cu for bean (Phaseolus vulgaris L.) in untreated and municipal sewage sludge-treated soils. ejgcst. 2014; 5 (1) :113-124
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-436-fa.html
متقیان حمیدرضا، حسین پور علیرضا. ارزیابی چند عصاره‌گیر شیمیایی برای تعیین مس قابل استفاده لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) در خاک‌های تیمار شده و تیمار نشده با لجن فاضلاب شهری. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (1) :113-124

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-436-fa.html


دکتری دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (2700 مشاهده)
تعیین مقدار قابل استفاده مس برای ارتقاء کمی و کیفی محصولات کشاورزی ضروری است. برای این هدف، باید از عصاره‌گیر مناسب استفاده شود. این پژوهش به منظور ارزیابی چند روش عصاره‌گیری در برآورد مس قابل استفاده در 10 خاک‌ آهکی تیمار نشده و تیمار شده با لجن فاضلاب زیر کشت لوبیا در شرایط گلخانه‌ای انجام شد. مس قابل استفاده با 7 روش عصاره‌گیری (DTPA-TEA، DTPA-AB، مهلیچ 1، مهلیچ 2، مهلیچ 3، HCl 1/0 نرمال و کلرید کلسیم 01/0 مولار) پس از یک ماه خواباندن خاک‌ها، تعیین شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار مس در خاک‌های تیمار شده و تیمار نشده با لجن فاضلاب با استفاده از روش مهلیچ 3 و کمترین آن با استفاده از روش کلرید کلسیم 01/0 مولار عصاره‌گیری شد. در بین عصاره‌گیرهای مورد استفاده در خاک تیمار نشده، مس عصاره‌گیری شده با DTPA-TEA‌ همبستگی معنی‌داری با غلظت و جذب مس در اندام هوایی لوبیا داشت. هم‌چنین، در خاک‌های تیمار شده، ماده خشک، غلظت و جذب مس در اندام هوایی لوبیا همبستگی معنی‌داری با مس عصاره‌گیری شده با روش‌های DTPA-TEA،DTPA‌-AB‌ و مهلیچ 3 داشت. به‌طورکلی، نتایج این پژوهش نشان داد که عصاره‌گیر مناسب برآوردکننده مس قابل استفاده خاک برای گیاه لوبیا در خاک‌های تیمار نشده و تیمار شده با لجن فاضلاب، DTPA-TEA بود.
متن کامل [PDF 147 kb]   (757 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۹ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱/۴ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق