دوره 3، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 125-134 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathalian F, Nouri-Emamzadei M. Determination of evapotranspiration and crop coefficient of cucumber by using microlysimeter in greenhouse conditions. ejgcst. 2013; 3 (4) :125-134
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-432-fa.html
فتحعلیان فریده، نوری امامزاده‌ئی محمدرضا. تعیین تبخیر- تعرق و ضریب گیاهی خیار با استفاده از میکرولایسیمتر در شرایط گلخانه. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1391; 3 (4) :125-134

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-432-fa.html


گروه مهندسي آب، دانشکده کشاورزي، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (7796 مشاهده)
منابع آب و خاک کشور محدود می‌باشد و استفاده بهینه از منابع آب در بخش کشاورزی مستلزم تعیین هرچه دقیق‌تر میزان آب مصرفی توسط گیاهان مختلف در شرایط متفاوت می‌باشد. این امر در کشت‌های گلخانه‌ای به لحاظ توسعه سریع آنها بیش از پیش ضروری می‌باشد. در این راستا، به منظور تعیین تبخیر- تعرق و ضریب گیاهی (KC) خیار گلخانه‌ای، دو عدد میکرولایسیمتر برای کشت خیار و چمن در گلخانه تعبیه شد. میزان تبخیر- تعرق این دو گیاه به روش وزنی و به‌صورت روزانه اندازه‌گیری گردید. هم‌چنین با استفاده از داده‌های هواشناسی ثبت شده داخل گلخانه، تبخیر- تعرق گیاه مرجع با سه روش پنمن- مانتیث- فائو، هارگریوز- سامانی و ماکینک محاسبه شد. با توجه به فاصله کشت 70×40 سانتی‌متری بوته‌ها، تبخیر- تعرق خیار در طول دوره رشد چهار ماهه برابر 2/273 میلی‌متر اندازه-گیری شد. میانگین مقادیر KC خیار گلخانه‌ای در مرحله ابتدایی رشد 14/0، در مرحله توسعه 78/0، در مرحله میانی 37/1 و در مرحله انتهایی 86/0 به‌دست آمد. هم‌چنین مقادیر ضریب گیاهی که در آنها تبخیر- تعرق مرجع از روش‌های هارگریوز- سامانی و ماکینک به‌دست آمده بود به مقادیر واقعی ضریب گیاهی نزدیک‌تر بودند. معادله پنمن- مانتیث- فائو نیز مقدار Kc را حدود 6/1 تا 5 برابر بیشتر از مقدار واقعی برآورد نمود.
متن کامل [PDF 199 kb]   (2018 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف