دوره 3، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 29-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eskandari S, Mozaffari V. Effects of salinity and Cu on total uptake of micronutrient in shoot and root of pistachio cultivars (Pistacia vera L.). ejgcst. 2013; 3 (4) :29-43
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-427-fa.html
اسکندری سمانه، مظفری وحید. تأثیر سطوح شوری و مقادیر مختلف مس بر جذب عناصر غذایی کم‌مصرف در شاخساره و ریشه دو رقم پسته (L. Pistacia vera) در شرایط گلخانه‌ای. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1391; 3 (4) :29-43

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-427-fa.html


گروه خاک‌شناسی، دانشكده كشاورزي، دانشگاه وليعصر (عج) رفسنجان
چکیده:   (9232 مشاهده)
به‎منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف مس و شوری بر جذب عناصر کم‌مصرف در شاخساره و ریشه نهال‎های پسته، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در اردیبهشت ماه سال 1387 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اجرا شد. تیمارها شامل پنج سطح شوری (صفر، 800 ، 1600، 2400 و 3200 میلی‌گرم در کیلوگرم خاک از منبع کلرید سدیم)، چهار سطح مس (صفر، 5/2، 5 و 5/7 ﻣﻴﻠﻲ‌ﮔﺮﻡ مس در کیلوگرم خاک از منبع سولفات مس) و دو رقم پسته (بادامی زرند و قزوینی) بودند. نتایج نشان داد که تنش شوری، جذب عناصر غذایی کم-مصرف شامل مس، آهن، روی و منگنز را در شاخساره و ریشه به‌طور معنی‎‎داری کاهش داد (P<0.05). کاربرد 5 میلی‎گرم مس در کیلوگرم خاک، باعث افزایش معنی‎دار جذب مس، آهن و منگنز شاخساره گردید، ولی بر جذب روی شاخساره تأثیر معنی‌دار نداشت. مصرف 5/2 میلی‎گرم مس در کیلوگرم خاک، افزایش معنی‎دار جذب مس، آهن و منگنز ریشه را به دنبال داشت، درحالی‌که بر جذب روی ریشه تأثیر معنی‌دار نداشت. در مجموع، جذب عناصر غذایی کم-مصرف در رقم بادامی به‎طور معنی‎داری بیشتر از رقم قزوینی بود. از آنجا که در مناطق پسته‌کاری، درختان با محدودیت جذب عناصر کم‌مصرف مواجه هستند، لذا استفاده از رقم بادامی زرند به‌عنوان پایه توصیه می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: رقم بادامی، رقم قزوینی، آهن، منگنز، شوری
متن کامل [PDF 177 kb]   (2187 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق