دوره 3، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 13-28 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadollahi Z, Mozaffari V. Effects of salinity and manganese on growth and chemical composition of pistachio )Pistacia vera L.) seedlings in perlite medium. ejgcst. 2013; 3 (4) :13-28
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-426-fa.html
اسداللهی زهره، مظفری وحید. تأثیر شوری و منگنز بر رشد و ترکیب شیمیایی دانهال‌های پسته (Pistacia vera L.) در محیط کشت پرلیت. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1391; 3 (4) :13-28

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-426-fa.html


بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولي¬عصر (عج) رفسنجان
چکیده:   (6673 مشاهده)
برای بررسی تأثیر مقادیر مختلف منگنز و شوری بر برخی ویژگی‌های رشد و ترکیب شیمیایی دانهال‌های پسته (رقم بادامی زرند) یک آزمایش فاکتوریل با دو عامل شوری (صفر، 75، 150، 225 و 300 میلی‌مولار کلرید سدیم) و منگنز (صفر، 12، 24 و 36 میکرومولار منگنز از منبع سولفات منگنز) در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار در شرایط گلخانه و در محیط کشت پرلیت اجرا شد. نتایج نشان داد که شوری موجب کاهش معنی‌دار تعداد برگ، سطح برگ، وزن خشک ریشه و وزن خشک بخش هوایی گردید. بدین صورت که در تیمار 300 میلی‌مولار کلرید سدیم، تعداد برگ، وزن خشک ریشه، وزن خشک بخش هوایی و سطح برگ به‌ترتیب 30،40، 92 و 92 درصد نسبت به شاهد (سطح صفر شوری) کاهش پیدا کرد. لیکن با کاربرد 12 و 24 میکرومولار منگنز، وزن خشک بخش هوایی و سطح برگ نسبت به سطح صفر منگنز به‌ترتیب 29 و 24 درصد افزایش معنی‌دار حاصل نمود. از آنجا که با افزایش شوری، سطح و وزن خشک برگ کاهش یافت، در نتیجه تحت اثر رقت، غلظت منگنز، روی و فسفر در بخش هوایی و ریشه افزایش و غلظت پتاسیم کاهش یافت. با کاربرد منگنز، غلظت منگنز، روی، فسفر و پتاسیم افزایش یافت. به‌طورکلی نتیجه این پژوهش نشان داد که شوری، رشد رویشی را کاهش داده و از آنجا که منگنز تأثیر مثبتی بر برخی ویژگی‏های رشد دارد، احتمالاً منگنز تحمل پسته به محیط‌‎های شور را افزایش می‌دهد.
واژه‌های کلیدی: تنش شوری، تغذیه درختان پسته
متن کامل [PDF 540 kb]   (1854 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق