دوره 3، شماره 3 - ( 9-1391 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 43-51 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bayat H, Namati S, Tehranifar A, Vahdati N, Selahvarzi Y. Effects of salicylic acid on growth and ornamental characteristics of Persian petunia (Petunia hybrida) under salt stress. ejgcst. 2012; 3 (3) :43-51
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-390-fa.html
بیات حسن، نعمتی سید حسین، تهرانی فر علی، وحدتی نوید، سلاح ورزی یحیی. تأثیر سالیسیلیک اسید بر رشد و ویژگی های زینتی اطلسی ایرانی (Petunia hybrida) تحت شرایط تنش شوری. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1391; 3 (3) :43-51

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-390-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (10289 مشاهده)
سالیسیلیک اسید یکی از هورمون‌هایی است که کاربرد آن در افزایش مقاومت به تنش‌هایی همچون شوری زیاد شده است. بدین منظور و جهت بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید و شوری بر رشد و ویژگی‌های زینتی اطلسی ایرانی، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی شامل سه سطح سالیسیلیک اسید (صفر، 1 و 2 میلی‌مولار) و سه سطح کلرید سدیم (صفر، 150 و 300 میلی‌مولار) با 4 تکرار تحت شرایط کنترل شده در گلخانه انجام شد. روش کاربرد سالیسیلیک اسید به صورت محلول‌پاشی برگی و هر دو هفته یکبار بود. کلرید سدیم نیز به صورت خاکی و از طریق آبیاری (200 میلی‌لیتر به ازای هر گلدان) با فواصل سه روزه به گیاهان داده شد. نتایج نشان داد که تنش شوری 300 میلی‌مولار، میزان ارتفاع، وزن زیست‌توده، تعداد گل و شاخص کلروفیل را به ترتیب 52، 59، 100 و 61 درصد نسبت به شاهد کاهش داد. کاربرد سالیسیلیک اسید با غلظت 2 میلی‌مولار باعث افزایش تعداد گل، قطر گل، ارتفاع و شاخص کلروفیل به میزان 100، 35، 40 و 39 درصد نسبت به شاهد تحت شرایط بدون تنش شد. بیشترین میزان سطح برگ، وزن خشک شاخساره، ریشه و زیست‌توده کل از تیمار 1 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید تحت شرایط تنش شوری 150 میلی‌مولار به‌دست آمد. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، کاربرد سالیسیلیک اسید باعث بهبود ویژگی‌های رشدی و زینتی اطلسی ایرانی تحت شرایط تنش شوری شد.
متن کامل [PDF 445 kb]   (2190 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری و ازدیاد
دریافت: ۱۳۹۱/۹/۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق