دوره 5، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 13-26 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

emadi S, zahedi M, eshghi zadeh H R, nooripour sisakht J. Effects of different levels of iron in nutrient solution on the response of three sunflower genotypes to salinity . ejgcst. 2014; 5 (1) :13-26
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-378-fa.html
عمادی سارا، زاهدی مرتضی، عشقی زاده حمیدرضا، نوری پور سی سخت جواد. تأثیر سطوح مختلف آهن محلول غذایی بر پاسخ سه رقم آفتابگردان به تنش شوری. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1393; 5 (1) :13-26

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-378-fa.html


دانشجوی اسبق کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (2804 مشاهده)

چکیده

 در یک تحقیق گلخانه‌ای به روش آبکشت، واکنش ارقام آفتابگردان (های‌سان 125، ایروفلور و بلیزر) در سطوح مختلف شوری (صفر، 60 و 120 میلی‏مولار کلرید سدیم) و آهن (5، 50 و 100 میلی‏مولار) در محلول غذایی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد که در اثر شوری ارتفاع، سطح برگ، وزن خشک اندام هوایی و ریشه، نسبت وزن خشک اندام هوایی به ریشه، غلظت پتاسیم و نسبت غلظت پتاسیم به سدیم کاهش و غلظت سدیم در گیاه افزایش یافت. با افزایش سطح آهن محلول غذایی از 5 به 50 میلی‏مولار ارتفاع، سطح برگ، وزن خشک اندام هوایی و نسبت وزن خشک اندام هوایی به ریشه به‌طور معنی‏داری افزایش یافت. ولیکن با افزایش بیشتر غلظت آهن از 50 به 100 میلی‏مولار تغییر معنی‏داری در مقادیر مربوط به این صفات مشاهده نشد. برهمکنش سطوح آهن و رقم بر وزن خشک ریشه و غلظت پتاسیم در برگ معنی‌دار بود. رقم بلیزر کمترین و رقم های‌سان 125 بیشترین واکنش را نسبت به افزایش سطح آهن در محلول غذایی از نظر تولید ماده خشک ریشه نشان دادند. با این حال، با افزایش سطح آهن در محلول غذایی، اختلاف ارقام از این نظر کاهش یافت. از نظر غلظت پتاسیم در برگ‌ها فقط رقم بلیزر نسبت به افزایش سطح آهن پاسخ مثبت نشان داد. برهمکنش اثرات سه‌گانه شوری، آهن و رقم بر غلظت آهن در گیاه معنی‏دار شد. با توجه به نتایج به‌دست آمده، افزایش غلظت آهن در محلول غذایی موجب بهبود رشد ارقام آفتابگردان شد؛ ولی بر تعدیل اثرهای شوری تأثیر معنی‏داری نداشت.

متن کامل [PDF 345 kb]   (1080 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه گیاه
دریافت: ۱۳۹۱/۸/۸ | پذیرش: ۱۳۹۲/۴/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف