دوره 3، شماره 2 - ( 6-1391 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 43-54 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rakhsh F, Golchin A. The effects of nitrogen and boron on yield and concentrations of macronutrients in broccoli head in a calcareous soil. ejgcst. 2012; 3 (2) :43-54
URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-349-fa.html
رخش فاطمه، گلچین احمد. تأثیر نیتروژن و بور بر عملکرد و غلظت عناصر غذایی پرمصرف در سر کلم بروکلی در یک خاک آهکی. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1391; 3 (2) :43-54

URL: http://ejgcst.iut.ac.ir/article-1-349-fa.html


گروه خاک‌شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
چکیده:   (10481 مشاهده)
تغذیه مطلوب گیاه تأثیر چشم‌گیری بر مقدار و کیفیت عملکرد گیاه دارد. برای بهینه ساختن تغذیه کلم بروکلی در خاک‌های آهکی و فقیر از مواد آلی، یک آزمایش گلدانی در گلخانه دانشگاه زنجان در بهار 1389 به اجرا در آمد. با توجه به کمبود عناصر غذایی نیتروژن و بور در خاک‌های آهکی کشور و نقش زیاد این عناصر در افزایش عملکرد و حفظ کیفیت کلم بروکلی، تأثیر سطوح مختلف این عناصر بر مقدار و کیفیت عملکرد سر کلم بروکلی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 15 تیمار و سه تکرار به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایشی شامل ترکیب فاکتوریل سطوح مختلف نیتروژن (صفر، 100، 200، 300 و 400 کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات آمونیوم) و بور (صفر، 7/1 و 5/3 کیلوگرم در هکتار از منبع اسید بوریک) بودند که روی کلم بروکلی رقم ساکورا اعمال گردیدند. نتایج نشان داد که افزایش مصرف نیتروژن و بور تا حد مشخصی باعث افزایش عملکرد و غلظت عناصر غذایی پرمصرف در سر کلم بروکلی می‌شود. بیشترین میزان عملکرد سر کلم بروکلی از مصرف 300 کیلوگرم نیتروژن و 7/1 کیلوگرم بور در هکتار به‌ دست آمد و مصرف بیشتر نیتروژن به دلیل افزایش پوسیدگی سر و مصرف بیشتر بور به دلیل ایجاد مسمومیت در گیاه، عملکرد سر را کاهش داد. بیشترین غلظت عناصر غذایی نیتروژن، پتاسیم و منیزیم سر در تیمار 400 کیلوگرم نیتروژن و 7/1 کیلوگرم بور در هکتار اندازه‌گیری گردید.
متن کامل [PDF 266 kb]   (2883 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری
دریافت: ۱۳۹۱/۶/۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف